TV-team fant sine omkomne kolleger

- Vi er svært preget av hendelsen, sier produsent Rune Biseth i Nordisk Film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Teamet fra Nordisk Film som lager 71 grader nord for belgisk og nederlandsk tv tar formiddagens ulykke svært tungt.

To personer i teamet mistet livet da bilen de kjørte havnet i elva Leira i Lom kommune i formiddag. Politiet fikk melding om ulykka klokka 11.15.

- Lå under vann

- Jeg har litt vondt for å prate akkurat nå. Vi er svært merket av hendelsen, sier produsent Rune Biseth i Nordisk Film. Han er ansvarlig for både den norske og utenlandske versjoner av 71 grader nord.

Han forteller at de selv fant de to omkommet i elva.

- Vi dro for å sjekke om de hadde fått motorstopp, eller noe sånt, da de ikke dukket opp som planlagt. Da vi kom til stedet, lå de under vann i bilen, sier Biseth til Dagbladet.no.

Han forteller at de omkomne er en mann og en kvinne. Den ene personen kommer fra Nederland, den andre fra Belgia.

- I går kveld satt vi sammen, tok et glass vin og snakket om barna våre. Vi skulle fortsette samtalen etter middag i dag, men slik blir det jo ikke nå, sier Biseth.

ÅSTEDET: To personer fra tv-teamet som lager 71 graden noord for belgiske og nederlandske tv-seere omkom i formiddag. FOTO:  HANS ERIK KJOSBAKKEN/FJUKEN
ÅSTEDET: To personer fra tv-teamet som lager 71 graden noord for belgiske og nederlandske tv-seere omkom i formiddag. FOTO: HANS ERIK KJOSBAKKEN/FJUKEN Vis mer

- Klarte ikke svingen

Tv-teamet var i gang med program fire i den nederlandsk-belgiske versjonen av realityprogrammet. Innspillingen er nå avblåst, i alle fall inntil videre.

- De omkomne kjørte bilen inn i en forholdsvis krapp sving som fortsetter inn på ei smal bru. De har ikke klart å fullføre svingen, men skle ut og raste tre, fire meter ned i ei steinur, før bilen havnet på taket i elva, sier Rune Biseth.

Nordisk Film-produsenten sier det tok en halvtimes tid før luftambulanse og redningspersonell kom til åstedet.

- De to lå trolig minst en halvtime oppned i vannet, sier Biseth.

Tv-teamet, som for det meste består av folk fra Belgia og Nederland, vil i dag få tilbud om psykologhjelp etter den tragiske ulykken.

FORSØKTE GJENOPPLIVING: Ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive mannen og kvinnen fra Nederland, men til ingen nytte. FOTO:  HANS ERIK KJOSBAKKEN/FJUKEN
FORSØKTE GJENOPPLIVING: Ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive mannen og kvinnen fra Nederland, men til ingen nytte. FOTO: HANS ERIK KJOSBAKKEN/FJUKEN Vis mer
TV-team fant sine omkomne kolleger