Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tv-teamet «glemte» Ipaden i sikkerhetskontrollen

Gjett hvor den dukket opp da de skrudde på «Finn min Ipad»? - Det var kona mi!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle som skal ut å reise med fly må gjennom sikkehetskontrollen og i den forbindelse midlertidig gi fra seg alle eiendeler som skal med som håndbagasje.

Den amerikanske tv-kanalen ABC sjekket i den forbindelse samvittigheten til sikkerhetspersonalet på ti store amerikanske flyplasser, som alle har slitt med tyveri.

Glemte igjen ti Ipader Tv-teamet «glemte igjen» en Ipad og 500 dollar i sikkerhetskontrollen og på ni av flyplassene skjedde nøyaktig det som skal skje: Tv-teamet ble ropt opp og bedt om å melde seg for å få tilbake Ipaden og pengene.

Men på én av flyplassene hørte tv-teamet ingen ting etter at Ipaden ble glemt igjen. Ikke bare det, da de fylte ut skjemaet for å melde fra at Ipaden hadde blitt borte i sikkerhetskontrollen, fikk de bare beskjed om at det aldri hadde ligget igjen et eneste lite nettbrett.

Så hva gjorde tv-teamet? Jo, de brukte Apples eget verktøy for å finne igjen stjålne dingser, og «Finn min Ipad» ledet dem rett til et hus der det sto en uniformert flyplassvekter utenfor. Tilfeldigvis den samme vekteren som ABC filmet tok Ipaden ut av plastboksen da den først ble borte.

Avslørende alarm - Vi leter etter en savnet Ipad, sier ABC-reporter Brian Ross og hilser på flyplassvekter Andy Ramirez.

- En savnet Ipad? svarer Ramirez undrende, før Ross viser ham at «Finn min Ipad»-verktøyet viser at Ipaden befinner seg inne i huset hans.

- Er Ipaden i huset ditt? spør Ross, men får bare nei til svar.

Til slutt blir de to enige om at Ross skal skru på alarmen på den stjålne Ipaden og at vekteren Ramirez skal gå inn i huset for å sjekke om den kan ligge der.

Og ganske riktig: Ramirez kommer ut av huset, etter å ha tatt av seg uniformen, med den stjålne Ipaden som har alarmen på.

- Kan du vennligst forklare hvordan denne Ipaden, som ble glemt igjen i sikkerhetskontrollen på en flyplass, endte opp hjemme hos deg, sier reporter Brian Ross.

Skylder på kona Ramirez prøver seg nå med en ny taktikk, nemlig å legge skylda på sin bedre halvdel.

- Kona mi ...

SKULT KAMERA: ABC filmet hva som skjedde med Ipaden etter at den ble «glemt igjen». Vekter Andy Ramirez plukker den opp, to uker seinere finner tv-teamet den igjen hjemme hos ham.
SKULT KAMERA: ABC filmet hva som skjedde med Ipaden etter at den ble «glemt igjen». Vekter Andy Ramirez plukker den opp, to uker seinere finner tv-teamet den igjen hjemme hos ham. Vis mer

- Kona di? spør Ross aggressivt.

- Ja, kona mi sier at hun kjøpte Ipaden og tok den med seg hjem, sier Ramirez.

- Det kan ikke være sant, fordi sist gang vi så den var den i hendene dine i sikkerhetskontrollen på flyplassen, svarer Ross.

Ramirez har til slutt gått tom for unnskyldninger og går bare inn i huset sitt igjen, mens Ipaden fortsetter å spille alarmen.

- Få tyverier Ifølge TSA, som er ansvarlig for sikkerhetskontrollen, har Ramirez fått sparken etter tyveriet. I en uttalelse skriver imidlertid selskapet at tyveri er et nærmest ikke-eksisterende problem hos dem.

- For å sette det hele i perspektiv, fra 1. mai 2003 til september 2012, har totalt 381 vektere fått sparken på grunn av tyveri, noe som representerer mindre enn en halv prosent av det totale antall vektere som er ansatt hos oss. Denne lille prosentandelen representerer ikke resten av arbeidsstyrken, skriver TSA på sin blogg.

SKYLDER PÅ KONA: Andy Ramirez sier at det var kona som tok med seg Ipaden hjem. Det stemmer ikke helt med bevisene ABC sitter på ...
SKYLDER PÅ KONA: Andy Ramirez sier at det var kona som tok med seg Ipaden hjem. Det stemmer ikke helt med bevisene ABC sitter på ... Vis mer