TV-veteran kritiserer TV 2 for å være udemokratisk

Småpartier som Miljøpartiet De Grønne og Rødt får ikke være med i TV 2s partilederdebatter før valget. NRK slipper dem til. Per Ståle Lønning er oppgitt og mener TV 2 oppfører seg udemokratisk.

KRITISERER: Den tidligere programlederen Per Ståle Lønning er oppgitt over TV-kanalenes planlagte valgkampdekning. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
KRITISERER: Den tidligere programlederen Per Ståle Lønning er oppgitt over TV-kanalenes planlagte valgkampdekning. Foto: Truls Brekke/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-veteranen, som har jobbet både for TV 2, NRK og TV-Norge, sier til Klassekampen at det er et demokratisk problem at bare de etablerte partiene slipper til i TV-ruta.

- Media stiller seg i veien for større politisk mangfold i Norge. Det er nesten litt utrolig, sier Lønning, og peker på at partilederdebattene har hundretusenvis av seere og er en viktig informasjonskilde for velgerne.

- Det er udemokratisk at mediene er med på å motarbeide mangfold i norsk politikk, mener han.

Mens ingen av de mindre partiene slipper til hos noen av TV 2s debattprogrammer, er situasjonen litt bedre i NRK. Der slipper Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Rødt til på den avsluttende partilederdebatten, men ikke på åpningsdebatten.

Både Rødt og MDG har på forskjellige meningsmålinger vært nære på å kapre en stortingsplass.

TV 2 opplyser til avisen at de kun slipper til partier som i dag sitter på Stortinget på de to partilederdebattene, og viser til at småpartiene får anledning til å være med i andre valgprogrammer, blant annet i en partilederutspørring.

(NTB)