TV2-ansatte sørger over kollega

Det har vært en spesiell dag i TV2-redaksjonen i dag. De ansatte har vært i sjokktilstand over tapet av sin kollega, fotograf Knut André Danielsen (33).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut André Danielsen.

- De ansatte er naturlig nok preget av sorg, mange har grått. Dette er en tung dag for oss, sier nyhetsredaktør Bjarne Berg i TV2.

- Når en så fin kollega blir revet bort, rammer det så hardt at vi ikke skjønner hvordan vi skal komme videre, sier klubbleder Davy Wathne til Dagbladet.

Dagen i dag har først og fremst vært en dag til ettertanke og omsorg for hverandre, forteller klubblederen. Folk har trøstet hverandre og holdt rundt hverandre.

- Dette er en forferdelig tragedie. En nær medarbeider er gått bort, sier programdirektør Finn Andreassen til NTB.

- Sosial ener

- TV2 er en helt spesiell bedrift, hvor mange jobber veldig mye og tett innpå på hverandre. I dette miljøet var Knut André en sosial ener, samtidig som han var en faglig kapasitet, sier Wathne. Han forteller om kollegaens åpne og trivelige hjem, hvor mange har hatt gode og trivelige stunder sammen med Knut André Danielsen og samboeren hans.

Wathne påpeker at situasjonen blir ytterligere spesiell fordi det er vanskelig å få presis informasjon. Nye, motstridende meldinger kommer hele tida.

Både i morges og i ettermiddag har det vært informasjonsmøter om dødsfallet.

Prest ble tilkalt

Prest Thor Brekkeflat ble engasjert av TV 2 for å bistå under sorgarbeidet blant de ansatte i dag. Brekkeflat arbeider som gateprest for Kirkens Bymisjon i Bergen, og har vært ansatt som journalist i TV 2.

- Dagen har vært preget av tårer og sterke reaksjoner. Samtidig har de ansatte hatt en veldig omsorg for hverandre. De ansatte omgås hverandre mye sosialt, også i fritiden. Da oppleves en slik hendelse veldig sjokkerende. Men samtidig finner de ansatte støtte i hverandre, sier Brekkeflat til NTB.

Det skal holdes en minnestund for Knut André Danielsen både i Oslo og Bergen fredag.