TV2-kjendiskokk: - En beintøff bransje

Lars Erik Underthun, kjent fra TV2-programmet «Kokkenes kamp», fikk refs av Arbeidstilsynet. Nå vil han diskutere vilkårene i bransjen.

- IKKE USERIØSE: —Vi har drevet seriøst og grundig i over 22 år, så det er urettferdig hvis dette blir framstilt som om vi er useriøse. Men bransjen har flere utfordringer som vi bør diskutere, sier kjendiskokk og eier av gourmetrestauranten Feinschmecker, Lars Erik Underthun, til Dagbladet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
- IKKE USERIØSE: —Vi har drevet seriøst og grundig i over 22 år, så det er urettferdig hvis dette blir framstilt som om vi er useriøse. Men bransjen har flere utfordringer som vi bør diskutere, sier kjendiskokk og eier av gourmetrestauranten Feinschmecker, Lars Erik Underthun, til Dagbladet. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en beintøff bransje, sier kjendiskokk og eier av gourmetrestauranten Feinschmecker, Lars Erik Underthun, til Dagbladet.

De siste månedene har Dagbladet avdekket hvordan ansatte hos Oslos mest kjente luksusrestauranter ikke har fått overtidsbetalt. Det har vært ulovlige lange dager og brudd på arbeidsmiljøloven. Restaurantene er blant Norges mest eksklusive, og flere av dem blir ledet av Norges mest kjente kokker.

Nå kommer det fram at Feinschmecker også har brutt arbeidsmiljøloven. Etter tilsyn har arbeidsmiljøloven avdekket flere brudd på arbeidstidsbestemmelsene og manglende overtidstillegg.

- Driver seriøst Det har vært arbeidet langt over grenser som gjelder for alminnelig arbeidstid.

• Timelister viser at arbeidstakerne arbeider mer enn 9 timer i løpet av 24 timer, og mer enn 38 timer i løpet av sju dager.

• Vaktlistene viser at noen vakter står det bare når vakten skal begynne, men ikke når den slutter.

- Vi har drevet seriøst og grundig i over 22 år, så det er urettferdig hvis dette blir framstilt som om vi er useriøse. Men bransjen har flere utfordringer som vi bør diskutere, sier Underthun, som etter at Arbeidstilsynet gjennomførte tilsynet har rettet opp de påpekte lovbruddene. Han peker på at de ansatte har avspasert timene de har jobbet ekstra, og at de har betalt full når restauranten er stengt, som i jula og påsken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer