TV2 snur etter massiv kritikk

Men det er ikke sikkert Morten får bli med i Norske Talenter likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet har skrevet om tidligere, gikk Morten Lüthcke (45) videre fra første runde i underholdingsprogrammet Norske Talenter. Noen dager før hans andre audition fikk han beskjed om at han ikke kunne komme likevel. Grunnen var at det ikke var plass til rullestolen hans.

Saken fikk blant annet handikapforbundet og politikere til å reagere kraftig, og nå har produksjonsselskapet Monster Entertainment og TV 2 snudd i saken.

- Vi har hele tiden ønsket å få Morten med på audition, men vi fant ingen løsning på å få han inn i lokalet. Vi vurderer nå flere alternativer, men jeg er sikker på at vi finner en løsning, sier presseansvarlig i TV2, Kari Austefjord, til Dagbladet.

Blir vanskelig TV 2 har nå tilbudt seg å ordne alt det praktiske med transport og lignende, men det er ikke sikkert det lar seg gjøre.

- Hvis jeg skal ut på en slik tur, er det nødt til å planlegges nøye. De har spurt om jeg kan komme på fredag, men det er nesten umulig siden jeg ikke har noen til å bli med meg, sier Morten.

På grunn av Mortens respirator er han nødt til å ha med seg en hjelpepleier som blant annet kan kjøre bilen hans.

- Jeg har veldig lyst til å delta, men vi får se om det lar seg gjøre, sier han.

Avgjøres onsdag Dagbladet har også vært i kontakt med Høyenhall bo- og rehabiliteringssted, hvor Morten bor, for å høre om det er mulig å transportere 45-åringen. Daglig leder har ikke vært tilgjengelig tirsdag kveld, men det vil bli tatt opp på et møte onsdag morgen.

HELOMVENDING: Morten Lüthcke fikk først beskjed om at han var videre, så fikk han beskjed om at det ikke var plass til rullestolen hans. Nå er beskjeden at han kan komme på fredag.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
HELOMVENDING: Morten Lüthcke fikk først beskjed om at han var videre, så fikk han beskjed om at det ikke var plass til rullestolen hans. Nå er beskjeden at han kan komme på fredag. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

- Jeg syntes også det er merkelig at TV2 og Monster hadde to uker på å fikse dette sist gang, og at det nå løser seg på under en uke, sier Morten.

Austefjord i TV2 beklager hendelsen, men mener at det var flere utfordringer som måtte løses.

- Mange har blitt flyttet frem og tilbake på grunn av blant annet vekterstreiken. Vi har mange deltakere og brukte derfor litt tid på å finne en løsning, sier hun.

HÅPER PÅ LØSNING: Kari Austefjord i TV 2. Foto: Alex Iversen/TV2
HÅPER PÅ LØSNING: Kari Austefjord i TV 2. Foto: Alex Iversen/TV2 Vis mer