TV2-trusler mot parkeringsselskap

BERGEN (Dagbladet): Ansatte i TV2 sender parkeringsbot-klager på TV-kanalens egne brevark. Noen truer også med «TV2 hjelper deg» i håp om å få slettet bøtene. Klubbleder Davy Wathne raser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEKLAGER: Klubbleder Davy Wathne i TV 2 beklager sterkt at noen av hans kolleger skal ha truet Bergen Parkeringsselskap.

- Vi er i en glassbolle hele tida og må opptre ryddig. Hvis TV2-medarbeidere får parkeringsbøter, må de betale for seg. De hyggelige og imøtekommende parkeringsvaktene som kommer hit, må aldri bli sjikanert. Å true med andre programskapere er langt over grensen, sier Davy Wathne til Dagbladet.

Nyheten om bråket i kanalen fikk du ikke se i deres egne nyhetssendinger i går. Det var nemlig Bergensavisen som fortalte sine lesere at mange bruker sin TV2-status for å presse parkeringsselskapet til å slette bøter som er skrevet ut.

Brev til ansatte

I går sendte ledelsen i TV-selskapet et brev til alle sine ansatte i Bergen der de påpeker at disse tilfellene er å anse som et grovt tillitsbrudd mellom arbeidstaker og arbeidsgiver og ødeleggende for TV2's renommé.

- Vi har ikke ført statistikk over klagene fra TV2-medarbeiderne, men det må være sju-åtte personer som har sendt klager på TV-selskapets egne brevark i år. I løpet av de to siste åra vil jeg tro at det kan være 15 personer. I tillegg kommer en del muntlige klager, sier avdelingssjef Helge Hermansen i Bergen Parkeringsselskap.

Den siste skriftlige klagen fra en TV2-medarbeider kom i går, skrevet på selskapets brevark og lagt i TV2's konvolutt.

Tar bilder

På grunn av den usedvanlig aktive klagefrekvensen fra TV2-medarbeidere, har parkeringsselskapet innført en fast ordning med å fotografere bilene. Tidligere måtte de nemlig gi seg på et par klager ettersom det ble vanskelig å føre bevis for overtredelsene.

Parkeringsselskapet i Bergen har mottatt både muntlige og skriftlige trusler om «TV2 hjelper deg» dersom de ikke kansellerte kontrollavgiften for TV2-medarbeiderne . Det kom flere rett etter at Arve Juritzens program hadde et innslag fra Bergen der en person ble bøtelagt for å ha parkert i et fotgjengerfelt.

-  De fleste truslere har kommet muntlig, men vi har også fått et brev som ikke var til å misforstå. De har i klartekst sagt at det ville komme nye innslag som ikke var til fordel for oss, men slikt bryr vi oss overhode ikke med, sier Helge Hermansen.

Han legger til at journalister ellers ikke er kjent for å klage på samme måten.

-  Vi finner advokater på klagetoppen. Av disse er det bare et fåtall som ikke skriver klagen på advokatkontorets brevark. Leger kommer som nummer to.