Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvang 15-åring til sex på lensmannskontoret

En 32 år gammel politimann er dømt for å ha sexmisbrukt en 15 år gammel jente på et lensmannskontor i Nord-Norge. Politimannen tjenestegjør nå ved Oslo politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polititjenestemannen ble i Rana tingrett dømt til 75 dagers fengsel og til å betale jenta, som nå er 19 år, 50 000 kroner i oppreisning.

Forholdet skjedde i månedsskiftet november/desember 2000 i en kommune i Nordland. Jenta og mannen skal ha møttes gjennom chatting på Internett, og han skal ha invitert henne til lensmannskontoret mens han hadde vakt, ifølge dommen.

Nekter skyld

Jenta skal ha fått betydelige psykiske vansker etter overgrepet, og opplysningene om hendelsen skal ha kommet fram til behandlingsapparatet. Saken ble anmeldt til SEFO, politiets særskilte etterforskningsorgan, i juli 2003.

Ifølge dommen erkjenner både tjenestemannen og jenta at de var i kontakt, den dømte mannen nekter for at noe overgrep fant sted. Retten har lagt til grunn jentas forklaring, som er i tråd med politiforklaringer hun har gitt.

Jenta var sterkt i tvil om hun skulle besøke politimannen på lensmannskontoret, og ringte en venninne mens hun sto utenfor. Hun rådførte seg med venninnen, som advarte henne. 15-åringen tok likevel kontakt med politimannen, som slapp henne inn på lensmannskontoret.

Fortsatt politimann

32-åringen tjenestegjør i dag ved Oslo politidistrikt, og det er uklart om sedelighetsdommen vil få noen konsekvens for ham som politimann.

-  Det ble under sakens gang ikke lagt ned påstand om at den tiltalte skulle fratas sin stilling, sier Fredrik Meyer, sorenskriver i Rana. Han var rettens formann under straffesaken.

Oslo politidistrikt ville ikke kommentere saken i går kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media