Tvang ekskona til å sverge troskap på sønnens hode, deretter voldtok han henne

Mann (49) dømt til fem års fengsel i Bergen tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dommen i den alvorlige saken ble forkynnet for tiltalte i dag.

I tillegg til voldtekten mot ekskona, er mannen dømt for drapstrusler mot parets barn, for å ha slått sin 13 år gamle sønn, skadeverk, uprovosert vold mot ekskona og en mannsperson og for å ha forsøkt å påvirke vitnesbyrdet til datteren.

Uenige om skilsmissen Ugjerningene skjedde i løpet av et par måneder på begynnelsen av fjoråret i Bergen.

Retten fant ingen formildende omstendigheter, og dømte 49-åringen til fem års fengsel.

Paret emigrerte til Norge på slutten av 80-tallet og giftet seg også her. Men da de noen år seinere skilte seg, var de ikke enige om hva det faktisk betydde; kvinnen mente separasjonen var reell, mens mannen mente den var proforma, står det i dommen.

Måtte sverge troskap over barna En februarkveld i fjor tok 49-åringen med seg ett av parets barn bort til ekskonas leilighet, og låste seg inn med barnets nøkkel. Der møtte de ekskona og en annen mannsperson, som 49-åringen raskt gikk til angrep på.

Med trusler om at han skulle drepe barna, tvang så 49-åringen ekskona til å bli med til mannens leilighet.

I leiligheten vekket 49-åringen et av barna, slik at han kunne tvinge ekskona til å sverge troskap til ham mens hun holdt hånda på to av barnas hoder. Ekskona måtte videre sverge på at hun skulle si opp jobben og avslutte et nytt forhold hun hadde innledet.

Seinere samme kveld voldtok han også ekskona, ifølge dommen.

Dagen etter fant ekskona en mulighet til å ringe politiets nødnummer. 49-åringen ble pågrepet av politiet samme dag, og ble ilagt besøksforbud fram mot rettssaken samt meldeplikt.