Tvang Elisabeth til å bygge ut skrekk-kjelleren

Opplysningene om Fritzls fangehull blir verre og verre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Avsløringene om Josef Fritzls skrekk-kjeller strømmer på og opplysningene om hva som skal ha skjedd i kjelleren blir bare sykere og sykere.

• Her fester leieboerne i skrekkens hus.
Britiske Daily Mirror og Daily Mail melder i dag at Fritzl tvang datteren, Elisabeth, til å være med å bygge kjelleren hvor hun ble holdt fange i 24 år.

Fritzl skal ha tvunget sin egen datter til å slepe den 300kg tunge døren som skulle holde datteren ute fra verden for 24 år.

Så hvordan kan en far gjøre noe slikt med sin datter? Elisabeth Fritzl har ingen svar å komme med.

- Jeg vet ikke hvordan det har skjedd. Pappa bare valgte meg for seg selv, sa hun til politiet ifølge the Guardian.


Sendt på kokkekurs

Fritzl skal, som en del av sin syke plan, ha sendt datteren på kokkekurs slik at hun kunne lage mat til seg og barna nede i kjelleren.

Elisabeth Fritzl skal ha arbeidet på en restaurant i to år før hun plutselig forsvant. Når sjefen ringte for å spørre hvor Elisabeth var, skal Josef Fritzl svart at Elisabeth hadde rømt hjemmefra og at hun ikke ville returnere til restauranten med det første.

Elisabeth Fritzl hadde på ingen måte rømt hjemmefra. Hun ble holdt fange i kjelleren og i de første månedene holdt Fritzl datteren festet til veggen med et hundebånd, mens moren lette etter sin datter.

I 1989 ble datteren gravid med Kerstin Fritzl, men Josef Fritzl nektet å ta datteren til sykehuset og ifølge datteren sa faren: ”ikke tro at du kommer deg vekk fra meg så lett”.

Fangehullet: Her ble Elisabeth Fritzl og hennes barn holdt fange av Josef Fritzl i 24 år. Foto: Scanpix
Fangehullet: Her ble Elisabeth Fritzl og hennes barn holdt fange av Josef Fritzl i 24 år. Foto: Scanpix Vis mer


Ville utvide kjelleren
Kjelleren skal ikke ha vært stor nok for Fritzl som hadde planer om å utvide kjelleren enda mer. Franz Polzer, som leder etterforskningen, sier at de fortsatt ikke vet omfanget av kjelleren, men at de i løpet av de nærmeste ukene vil finne ut mer og mer.

- Hun sa at det bare hadde vært ett rom mellom 1984 til 1993, men rommene ble bygd ut etterhvert som barna ble født.

- Det er fortsatt områder av fangehullet vi ikke har funnet og vi tror det vil ta hvertfall to uker før alle spørsmål om hvordan Fritzl kontrollerte områdene i kjelleren.

- En meget sterk kvinne Elisabeth Fritzl skal etter rapportene ha det - etter forholdene - bra og hun får skryt fra sin advokat.

- Det er givende å se hvordan det går med dem. Barna har begynt å finne hverandre og de prøver å komme til en normal hverdag. Elisabeth er beundringsverdig og er en veldig sterk kvinne, sa advokat Christoph Herbst i et intervju med ORF.

Psykologen til Elisabeth Fritzl og barna håper nå at myndighetene skal bidra økonomisk for å få familien på bena igjen.

- Jeg går ut ifra at myndighetene stiller opp med så mye hjelp de kan gi. Her har vi ofre av kriminell og sosial art og fortjener all hjelp de kan få, ikke bare økonomisk, sa Brigitte Lueger-Schuster til ORF.

Fengsel ?


Det er usikkerhet om hvorvidt Josef Fritzls må sone fengsel. Hans advokat, Rudolf Mayer, mener den 73 år gamle østerrikeren er psykisk syk og dermed strafferettslig utilregnelig.

Tvang Elisabeth til å bygge ut skrekk-kjelleren

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer