Tvang er feil medisin

- Tvangsbehandling er ikke måten å løse narkotikaproblemet på, sier både institusjonssjef Arnfinn Børresen ved Veksthuset i Oslo og Ap's sosialpolitiske talsmann Asmund Kristoffersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Begge er kritiske til sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa, som går inn for å utvide adgangen til tvangsbehandling av narkomane.

I gårsdagens Dagblad uttalte sosialministeren at Sosialdepartementet kommer til å øke bevilgningene til narkotikaomsorgen med 30 millioner kroner på neste års statsbudsjett. Pengene skal gå til metadonbehandling og handlingsplan for narkotikaomsorgen. De ekstraordinære tiltakene ønskes velkommen både blant fagfolk og på Stortinget, men hun får ikke støtte for sine foreslåtte tiltak.

- Jeg har ingen tro på tvang. Medisinen er forebyggende virksomhet, men den kuren har myndighetene valgt bort. I de siste årene har vi opplevd budsjettkutt både når det gjelder oppsøkende virksomhet, støtte til ungdomsklubber og forebyggende arbeid i skolen, sier Arnfinn Børresen, sjef ved behandlingsinstitusjonen Veksthuset i Oslo.

Mens den forebyggende virksomheten nedprioriteres, øker antallet overdosedødsfall. Dette burde få politikerne til å tenke seg om en gang til, mener han.

Egen legevakt

Dersom Arnfinn Børresen fikk anledning til å bruke de 30 millionene som statsråd Kleppa varsler i ekstrabevilgning neste år, ville han ha satt i gang følgende prosjekter i Oslo:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer