Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvang fangene til å onanere

Ivan «Chip» Frederick erklærte seg i dag skyldig i å ha mishandlet fanger ved Abu Graib.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabssersjant Ivan «Chip» Frederick (38) er den med høyset rang som nå står tiltalt etter skandalen ved det irakiske fengselet. I dag sa han seg skyldig i både overgrep, tjenesteforsømmelse og gal behandling av de innsatte irakerne. Men han innrømmet kun straffskyld på deler av tiltalepunktene.

Lege måtte tilkalles

Et vitne fortalte at han så Frederick slå en innsatt iraker så hardt at han fryktet at vedkommende ville få hjerteinfarkt, melder CNN.

En lege ble tilkalt for å behandle mannen etter hendelsen, som skjedde 8. november i fjor. Frederick innrømmet også at han hadde tvunget fanger til å onanere.

- Jeg beordret en av dem til å masturbere. Jeg grep tak i armen hans og førte den til genitaliene og beveget den fram og tilbake, sa han i rettssalen i dag.

Grov mishandling

- Vi kastet dem i en haug, sa Frederick om hvordan de hadde stilt fangene opp for fotografering, etter at de hadde fått en hette over hodet og hendene bundet på ryggen.

Han innrømmet også at han hadde flere muligheter til å stoppe overgrepene, men at han aldri gjorde det.

Mannen er en av de sju melemmene av det 372. militærpolitikompaniet som er siktet i saken.

UMORALSK:</B> Frederick innrømmer at han syntes overgrepene var umoralske. Her sammen med kona.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media