DROPPER SKJEMA: Foreldrene til elevene ved Nylund skole i Stavanger fikk tidligere denne uken beskjed om at de måtte godkjenne hvilke julesanger barna får synge. Nå trekker skolesjefen skjema tilbake. Foto: Google Street View
DROPPER SKJEMA: Foreldrene til elevene ved Nylund skole i Stavanger fikk tidligere denne uken beskjed om at de måtte godkjenne hvilke julesanger barna får synge. Nå trekker skolesjefen skjema tilbake. Foto: Google Street ViewVis mer

Tvang foreldrene til å velge barnas julesanger. Nå snur skolen

Skolesjef Jørn Pedersen sier skolen hadde gode hensikter, men at skjemaet var unødig kompliserende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet at foreldre med elever på Nylund skole i Stavanger ikke bare må krysse av for om barna deres kan være med på årets julegudstjeneste. De må også bestemme hvilke julesanger, både med og uten religiøst innhold, de vil at barna skal få lov til å synge. Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

Nå går skolen bort fra at foreldrene krysser av for hvilke julesanger elevene skal synge.

Skolesjef Jørn Pedersen sier i en pressemelding at skolen hadde de beste hensikter og har gjort et grundig arbeid med å utarbeide informasjon i forkant av julearrangementene. Likevel sier han at avkryssing av julesanger er unødig kompliserende.

Skjemaet

På skjemaet skulle foreldrene krysse av på om barna kunne være med på julegudstjeneste, og hvilke sanger de fikk lov til å synge med på.

Sangene med religiøst innhold var: «Tenn Lys», «Det lyser i stille grender», «Et barn er født i Betlehem», og spesielt for sjettetrinnselever «Adventsnatt», «Pie Jesu» og «The Little Drummer Boy».

De andre sangene foreldrene måtte vurdere var «Et lys», «På låven sitter nissen», «Juletrall», «Den lure nissen», «We Wish You a Merry Christmas».

I dialog med rektor

Stavanger kommune sier at foreldre som allerede har fått informasjonsskrivene om julearrangementet, kan se bort fra de to arkene med avkryssing av julesanger. Øvrige foreldre vil få informasjonsark uten avkryssing av julesanger.

- Skolen har utarbeidet konkret og tydelig informasjon om de ulike arrangementene, med aktiv påmelding for alle tre. Det er veldig bra. Men avkryssing av julesanger er unødig komplisert både for lærerne og foreldrene å håndtere. I dialog med rektor er vi derfor blitt enige om at skolen går bort fra det, sier skolesjefen.

Verken Nylund skoles rektor, Frøydis Antonsen, eller Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)-leder, Liv Sand, ønsker å kommentere saken. Sand skriver i en tekstmelding at FAU på Nylund skole ikke har noen formening om ordningen med avkryssing av sanger.

Saken oppdateres