- Tvang fosterbarna i sekker og hengte dem opp i taket

Ektepar tiltalt for mishandling av 2-5 år gamle brødre.

ULOVLIG OPPDRAGELSE: I disse krokene skal de svært unge barna ha blitt avstraffet ved å bli hengt opp i sammenknyttede sekker. Fosterforeldrene er også tiltalt for flere andre typer mishandling.  Foto: POLITIET
ULOVLIG OPPDRAGELSE: I disse krokene skal de svært unge barna ha blitt avstraffet ved å bli hengt opp i sammenknyttede sekker. Fosterforeldrene er også tiltalt for flere andre typer mishandling. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Et ektepar på 42 og 49 år fra Dalarna i Sverige er tiltalt for grov mishandling av tre gutter som paret var fosterforeldre for i rundt tre år fra 2004 til 2007.

Alle barna var da under seks år, skriver avisa Dala-Demokraten.

- Hengt opp, bundet og nedkjølt
Mishandlingen besto blant annet i at guttene ble tvunget inn i striesekker før sekkene ble knyttet sammen og hengt opp på kroker i taket i den nedslitte herregården de bodde i. Der skal barna ha blitt etterlatt i timevis uten mat og vann.

Ved andre anledninger ble de ifølge tiltalen bundet fast til bjelker, hengt etter føttene på en vegg, eller ble tvunget til å ligge utendørs i snøen kun ikledd underbukser.

Historiene om de rystende tre åra i ekteparets vold kom for dagen da de tre guttene hver for seg etterhvert fortalte om hendelsene til sine nye fosterforeldre, og de  voksne som er barnas foresatte i dag skal vitne i retten om hva brødrene har fortalt.

For en av brødrenes del skal opprullingen ha startet da hans nye fosterforeldre begynte å gjøre undersøkelser da gutten plutselig utbrøt «hvorfor skal jeg straffes nå?!».

Hevder barna lyver
Mens de tiltalte fosterforeldrene nekter for mishandlingen, fester påtalemyndigheten lit til guttene på en rekke punkter, blant annet fordi flere detaljer er like i forklaringer som ser ut til å ha blitt gjort helt uavhengig av hverandre.

- Det finnes ingen grunn til disse anklagene i det hele tatt. Min klient benekter forbrytelsene. Han har vanskelig for å forstå hvordan disse barna har kommet med disse fortellingene. Ifølge ham fungerte det jo bra i perioden de bodde der, sier mannens advokat til Expressen.se

Fosterforeldrene mener beskyldingene er en form for hevn, og hevder at de kjempet for å gi brødrene et godt hjem. 42-åringen har ifølge Dala-Demokraten fortalt at paret tok imot de tre brødrene og den medfølgende pengestøtten for at mannen skulle få råd til å studere. Men så ble angivelig guttene så vanskelige å ha med å gjøre at det ikke ble noe av studiene.

Straffelovsparagrafen ekteparet er tiltalt etter har en minstestraff på seks måneders fengsel, og kan i grove tilfeller gi fengsel i seks år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer