Tvang gutt til å se halshogging

Lovpriste al-Qaida. Minst 15 voldsdommer. Men Mohamed Merah gikk under radaren til fransk etterretning.

LOVPRISTE AL-QAIDA:  Kritikere til fransk etterretnings spør hvordan Mohamed Merah kunne opererere radaren. Nå vil president Nicolas Sarkozy innføre en ny lov om bedre overvåkning av vaner på nett. FOTO: EPA/FRANCE 2/SCANPIX.
LOVPRISTE AL-QAIDA: Kritikere til fransk etterretnings spør hvordan Mohamed Merah kunne opererere radaren. Nå vil president Nicolas Sarkozy innføre en ny lov om bedre overvåkning av vaner på nett. FOTO: EPA/FRANCE 2/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kritikere av fransk etterretning spør hvordan en straffedømt al-Qaida-tilhenger kunne drepe flere menensker uten å bli oppdaget.

Sett i etterkant, så kan det virke opplagt at 23-åringen Mohamed Merah burde fått alle alarmklokker til å ringe hos sikkerhetstjenestene i Frankrike.

Både han og broren var tilhengere av den fundamentalistiske islamske retningen salafisme. Merah var straffedømt minst 15 ganger, og flere av dommene dreide seg om voldsbruk.

To ganger besøkte han de lovløse grensetraktene mellom Afghanistan og Pakistan, hvor al-Qaida har drevet treningsleire.

Tvang gutt til å se halshogging I 2010 tvang Merah en ung gutt til å se en video hvor muslimske ekstremister halshogde fanger, ifølge avisa Telegramme.

Da guttens mor reagerte, ble hun angrepet av Merah.

Senere skal han ha stilt seg opp utenfor kvinnens bolig, iført militæruniform og med et sverd i hånden, og ropt at han var medlem av al-Qaida.

- Må få klarhet Likevel klarte ikke fransk politi å avsløre og finne 23-åringen da han drepte tre soldater i forrige uke.

Fire mennesker til måtte dø før sikkerhetstjenestene skjønte sammenhengen og sporet opp gjerningsmannen i en leilighet i Toulouse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer