Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tvang jente fra utlandet og holdt henne som hus-slave

39-åring pågrepet for menneskehandel og fem andre siktet i «svært alvorlig sak» i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om denne saken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En 39 år gammel norskiraker bosatt i Østfold ble fredag pågrepet og siktet for grov menneskehandel. Mandag ble han i Fredrikstad tingrett besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Etter det Dagbladet erfarer mener politiet at 39-åringen har hentet ei tenåringsjente fra Irak til Fredrikstad som ektefelle mot hennes vilje.

I Norge skal hun nærmest ha blitt holdt som slave i en lang periode. Kvinnen ble ifølge siktelsen blant annet tvunget til å utføre arbeid i boligen, og har blitt nektet å forlate huset. Til slutt skal hun ha våget å gå til politiet.

- Svært alvorlig sak I tillegg til 39-åringen er fem andre siktet i saken, blant dem minst én annen beboer på adressen, men politiet har ikke kontroll på hvor alle befinner seg. Det kvinnelige offeret har i vår vært i kontakt med politiet flere ganger, men det er uklart hva som fredag utløste politiets aksjon.

Tingretten betegner etterforskningen som en sak av et stort omfang og av «svært alvorlige karakter».

- Blant annet fordi det er flere involverte i saken, vil jeg ikke si noe om siktelsen. Men jeg kan bekrefte at alvorlighetsgraden i denne saken er stor, sier politadvokat Nina Marthinsen ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

- Trodde jenta var myndig Den antatte hovedmannen hevder at det var jentas mor som tilbød ham å gifte seg med datteren, og at han fikk se papirer på at jenta var myndig. Mannen nekter også for tvangsarbeid-delen av anklagene.

- Jeg har ikke gjort noe av det jeg er siktet for, sa han i retten mandag, ifølge fengslingskjennelsen.

Eksmannen er siktet etter Straffelovens §224 fjerde ledd, som har en strafferamme på ti års fengsel.

- Han bestrider ehnver form for straffskyld og har gitt klart uttrykk for at gjerne går i avhør med politiet for å forklare seg. Utover det kan jeg ikke kommentere saken, sier 39-åringens forsvarer, advokat Tore Ihlebæk, til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media