Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvang jenter til grov sex-filming på MSN

Truet med å hacke pcene til svenske 14-åringer. Politiet håper nå de er på sporet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst tre jenter i 14-årsalderen skal ha kommet i kontakt med overgriperen via chatklienten MSN Messenger, skriver Expressen.se.

- Trodde det ikke først

Mannen skal ha nærmet seg jentene med hyggelige meldinger, men ble gradvis mer truende. Han skal blant annet ha skrevet at han skulle ødelegge ofrenes datamaskiner med et virus om de ikke gjorde som han sa. Viruset skulle angivelig fungere selv om jentene skrudde av pcen og dro ut kontakten.

Så krevde chatteren at jentene utførte svært nedverdigende sexhandlinger foran webkameraet. Jentene har i etterkant anmeldt saken.

- Det dreide seg om så grove og obskøne ting at vi først ikke trodde det var sant, sa Jan Friberg ved Gävlepolisen til Expressen da saken ble kjent i juli.

Sporet IP-adresse

Politiet har jobbet på spreng for å identifisere mannen, og har ifølge Expressen.se nå klart å spore en IP-adresse ut fra informasjon på den ene jentas datamaskin og gjennom kontakt med Microsoft. Pcen den overgrepsmistenkte har brukt skal befinne seg i Sør-Sverige.

De unge jentene har tatt hendelsene svært tungt, og frykter blant annet at mannen tok opptak av sex-tvangen og at videoene kan være spredd til andre.

<B>GROVE NETT-OVERGREP:</B> Mannen som politiet nå håper de snart kan pågripe tok kontakt med unge jenter ved hjelp av chatteprogrammet MSN Messenger.