Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvang kona til å gå rundt naken i New York - nå er han dømt

- Han ødela meg på så mange måter, sier kvinnen.

TVUNGET TIL Å KLE SEG NAKEN: Kvinnen skal ha blitt mishandlet før hun ble tvunget til å kle seg naken og gå gatelangs i New York. Eks-mannen filmet det hele og la videoen ut på internett. Foto: Privat
TVUNGET TIL Å KLE SEG NAKEN: Kvinnen skal ha blitt mishandlet før hun ble tvunget til å kle seg naken og gå gatelangs i New York. Eks-mannen filmet det hele og la videoen ut på internett. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I januar i fjor meldte en nå 25 år gammel mann fra New York seg til politiet etter å lagt ut videoer av kona på sosiale medier av at hun gikk naken i storbyen.

Nå er 25-åringen dømt til sju år i fengsel med en minstetid på to år og fire måneder, skriver International Business Times.

I minusgrader

I en video ser man den 22-årige kvinnen gå rundt i minusgrader iført bare støvler og et badehåndkle, mens hun blir skjelt ut av ektemannen, som blant annet kaller henne «hore». Etter hvert river han håndkleet av henne, og hun blir stående naken mellom parkerte biler.

- Ta av håndkleet og betal prisen for skammen, sier 24-åringen på spansk og engelsk.

Paret er ikke lenger gift.

Kvinnen har i retten forklart at mannen før opptrinnet ute på gata torturerte henne i to timer. Mannen skal ha slått henne i ansiktet, sparket henne i skrittet og tatt kvelertak på henne, foran parets to måneder gamle datter i forkant. Kvinnen havnet på sykehus med blåmerker og hevelser.

- Han sa mange ting - som at jeg er en hore, at han kunne drepe meg, og at jeg ikke var i stand til noe, sa kvinnen, skriver IBTimes.

På videoen sier mannen at han ønsket å starte en familie med kvinnen, men at hun i mellomtida «snakket med sju andre menn». Han truer videre med å poste videoen på nett - hvilket han altså gjorde. Det faktum at kvinnen snakket med andre menn, skal være årsaken til opptrinnet.

DØMT: Den 24-årige familiefaren meldte seg selv for politiet. Foto: Privat
DØMT: Den 24-årige familiefaren meldte seg selv for politiet. Foto: Privat Vis mer

Dårlig kvinnesyn

Dommer Robert Mandelbaum sa i retten følgende:

- Mannens syn på kvinner tilhører gamle dager. For ham er kvinner eiendom.

Kvinnen var ikke til stede da dommen ble lest opp, men gjennom aktor Caitlin Connolly formidlet hun noen ord via et brev.

- Smerten og følelsene var og er fortsatt uforklarlige og ufattelige. Han ødela meg på så mange måter, og stoppet ikke da han kontinuerlig hånet meg, sier kvinnen gjennom aktoren.

Mannens forsvarer, Theodore Herlich, sier at hans klient hevder seg følelsesmessig plaget, da han angivelig fant et bilde av en annen manns penis på kvinnens mobiltelefon.

- Han håndterte det ikke riktig. Det var andre lovlige måter å håndtere denne saken på, sier Herlich.

Beklager

Samme dag som han la ut videoene av ekskona, postet han en rekke nye videoer der han unnskylder handlingene, og insisterer på at han «ikke er så slem som folk tror».

- Jeg beklager. Hvis jeg kunne skru klokka tilbake, ville jeg gjort det, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!