Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvang kona til å gå rundt naken i New York

Fordi hun skal ha snakket med andre menn.

TVUNGET TIL Å KLE SEG NAKEN: Kvinnen skal ha blitt mishandlet før hun ble tvunget til å kle seg naken og gå gatelangs i New York. Ektemannen filmet det hele og la videoen ut på internett. Foto: Privat
TVUNGET TIL Å KLE SEG NAKEN: Kvinnen skal ha blitt mishandlet før hun ble tvunget til å kle seg naken og gå gatelangs i New York. Ektemannen filmet det hele og la videoen ut på internett. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24-årig mann fra Harlem i New York meldte seg onsdag for politiet etter selv å ha satt i gang en viral prosess som førte til massiv fordømmelse: Han tvang kona til å gå rundt naken i byen, angivelig fordi hun snakket med andre menn, og la ut video av den offentlige avstraffelsen på sosiale medier, melder ABC News.

I minusgrader Videoen viser den 22-årige kvinnen gå rundt i minusgrader iført bare støvler og et badehåndkle, mens hun blir skjelt ut av ektemannen, som blant annet kaller henne «hore». Etter hvert river han håndkleet av henne, og hun blir stående naken mellom parkerte biler.

- Ta av håndkleet og betal prisen for skammen, sier 24-åringen på spansk og engelsk.

Før opptrinnet ute på gata skal han ha slått kona i ansiktet, sparket henne i skrittet og tatt kvelertak på henne, foran parets to måneder gamle datter. Den 22-årige kvinnen havnet på sykehus med blåmerker og hevelser.

På videoen sier mannen at han ønsket å starte en familie med kvinnen, men at hun i mellomtida «snakket med sju andre menn». Han truer videre med å poste videoen på nett - hvilket han altså gjorde.

Avsky Videoen gikk altså viralt, men førte til massiv fordømmelse av den offentlige avstraffingsmetoden. Aviser i New York gir ham merkelapper som «selvmedlidende kvinnehatende gærning», «ryggradløs feiging» og «dust». Til og med borgermester Bill de Blasios kone Chirlane McCray uttrykker avsky.

- Videoen viser verbal mishandling, ydmykelse og trakassering fra den angivelige gjerningsmannen mot hans kone. Å poste videoen på nettet forlenget mishandlingen, som New York ikke tolererer, skriver hun i en erklæring.

Episoden skjedde søndag, og den 22-årige kvinnen anmeldte mishandlingen dagen etter. Hun sier i et intervju med TV-kanalen Univision at hun var livredd for hva ektemannen kunne finne på dersom hun ikke gjorde som hun sa.

- Han slo meg og truet med å kaste meg ned trappa og kutte meg opp i ansiktet, sier hun i intervjuet.

Beklager De massive reaksjonen på videoen gikk tilsynelatende inn på familiefaren. Seinere samme dag som han la den ut, postet han en rekke nye videoer der han unnskylder handlingene, og insisterer på at han «ikke er så slem som folk tror».

- Jeg beklager. Hvis jeg kunne skru klokka tilbake, ville jeg gjort det, sier han.

I VARETEKT: Den 24-årige familiefaren meldte seg selv for politiet onsdag. Han er nå siktet for mishandling og forsømmelse av sin to måneder gamle datter. Foto: Privat
I VARETEKT: Den 24-årige familiefaren meldte seg selv for politiet onsdag. Han er nå siktet for mishandling og forsømmelse av sin to måneder gamle datter. Foto: Privat Vis mer

24-åringen sier videre at han føler seg dårlig som mann.

- Jeg kom fra en kvinne, jeg har en datter, og har to søstre. Men se hva du fikk meg til å gjøre. Jeg er lei for alt.

Han ble i går varetektsfengslet, siktet for mishandling og forsømmelse av et barn, siden han lot babyen ligge igjen alene i leiligheten mens han var ute og straffet kona.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media