Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvang kona til prostitusjon

Og da hus- og billån var nedbetalt, søkte han om skilsmisse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): Den norske ektemannen tvang kona til å prostituere seg. Men da hus- og billån var nedbetalt, søkte den norske ektemannen om skilsmisse. Han ville ikke ha en hore til kone.

Den rystende historien fortelles i en rapport utarbeidet av Ellen Kristvik ved Institutt for allmenn- og samfunnsmedisin på oppdrag fra Kommunal- og regionaldepartementet. I rapporten, som omtales i VG, er blant annet den thailandske kvinnens historie gjenfortalt.

De to var gift i ti år. Gjennom hele ekteskapet skal den norske ektemannen ifølge kvinnen ha tvunget henne til å selge sex på massasjeinstitutter for å finansiere mannens bil, husbygging og oppussing. Da gjelden var nedbetalt tok han ut skilsmisse og fikk foreldreretten for barna.

Under rettssaken hevdet ektemannen at han hadde overført penger til kvinnens familie i Thailand og kunne legge frem kvitteringer på dette. Dersom huset skulle deles, krevde han å få tilbakebetalt pengene som han hevdet å ha sendt til konas familie. Ettersom kvinnen ikke kunne legge frem dokumentasjon på at hun hadde tjent pengene og at hun hadde en fast inntekt, ble ektemannen tilkjent hus og foreldreretten.

I fjor kom 935 thailandske kvinner til Norge gjennom ekteskap, ifølge tall fra UDI. For mange av kvinnene ender norgesturen med ulykkelige ekteskap. Ifølge VG var 148 av de 153 asiatiske kvinnene som oppsøkte PRO-senteret i fjor fra Thailand.

Hele Norges coronakart