-  Tvang mann til å tilstå voldtekt

To Oslo-kvinner er tiltalt for korporlig å ha tvunget en mann (43) til å skrive under på at han hadde voldtatt dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen bandt kvinnene, sammen med en mann (50), et nylontau rundt 43-åringens penis og testikler, før de fikk underskriften.

Avkledd, ydmyket og mishandlet, med repet rundt kjønnsorganene, skal offeret ha fryktet for at han ville komme alvorlig til skade, etter det Dagbladet får opplyst.-  Jeg ble samtidig sparket gjentatte ganger i hodet og på kroppen, forklarer 43-åringen til kriminalpolitiet.

Han anmeldte kvinnene og mannen for vold. I tiltalen for legemsfornærmelse skriver imidlertid statsadvokat Erik Førde at påtale er påkrevd av allmenne hensyn. Ifølge statsadvokaten foreligger det særdeles skjerpende omstendigheter fordi overgrepet skal være begått av flere i fellesskap, og at det har karakter av mishandling.

Kidnappet

Ifølge tiltalen skjedde voldsovergrepet på kvelden fra 18. oktober og til morgenen 19. oktober i fjor i en leilighet på Tøyen i Oslo. Leiligheten ble disponert av 50-åringen sammen med en av kvinnene.

43-åringen opplyser i sin politiforklaring at han regelrett ble kidnappet, fordi han fysisk ble sperret inne i leiligheten. Ytterdøra skal nemlig ha blitt låst.Statsadvokaten har på det punktet tatt ut tiltale for ulovlig frihetsberøvelse, som altså skal ha vart i bortimot et døgn.

Endelig er 50-åringen og de to kvinnene tiltalt for å ha tvunget 43-åringen til å skrive en tilståelse, som gikk ut på at han hadde begått vold og voldtatt begge kvinnene, samt at han hadde stjålet 40 000 kroner fra den eldste kvinnen.

Oppreisning

Ifølge statsadvokaten kom 43-åringens «tilståelse» som en følge av mishandlingen, og at han fikk nylontauet rundt kjønnsorganene. Dette skal også ha skjedd under særdeles skjerpende omstendigheter, fordi den påståtte handlingen skal være begått av flere i fellesskap, samt at den har karakter av mishandling.

Oslo tingrett har oppnevnt Cecilie Nakstad, Cecilie Schjatvet og John Chr. Elden som forsvarere.

Etter det Dagbladet får opplyst, nekter de tiltalte straffskyld etter tiltalen.Ifølge 43-åringen er påstandene om vold og voldtekt bare oppspinn.

I tiltalen har statsadvokaten tatt forbehold om å legge ned påstand om at de tre tiltalte betaler erstatning til offeret.

Det er avsatt en dag til rettsforhandlingene i Oslo tinghus.

Tiltalen er i utgangspunktet bygd på 43-åringens forklaring. Han er samtidig aktors hovedvitne.