Tvang og avmakt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • En alarmerende økning av tvangsbruk overfor psykiatriske pasienter, særlig de siste tre åra, har fått eksperter innen jus og internasjonale menneskerettigheter til å kreve at statsråd Hilde Frafjord Johnsen må interessere seg mer for brudd på menneskerettighetene innenfor våre egne grenser. Vi topper nå statistikken over tvangsinnleggelser i Norden. Og snart skal Stortinget iverksette tvangsloven overfor psykisk utviklingshemmete, en lov vi er ganske aleine om å introdusere.
  • Kritikken mot utarmingen av psykiatrien har pågått lenge. Det kommer dessverre ikke som et sjokk at tilstandene her trolig også bryter med menneskerettighetene. Det vil nødvendigvis ta tid før vi ser resultatene av den nye psykiatrisatsingen, men vi frykter at omfattende tvangsbruk, manglende kontroll og underrapportering også er en del av fagkulturen innen omsorgen. Sett menneskerettighetsministeren på dem!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer