Tvang voldtektsoffer til å dusje

Han listet seg inn inn gjennom den ulåste verandadøra og kastet seg over kvinnen som lå og sov på en sofa i stua. I flere timer forgrep han seg på henne. - Et ubeskrivelig mareritt, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 26 år gamle kvinnen lå og sov alene da voldtektsmannen tok seg inn i leiligheten hennes på Nesbru i Asker mellom klokka 4 og 4.30 natt til i går. Han skal deretter ha voldtatt henne, og holdt henne fanget i over to timer.

Før han forlot leiligheten, skal mannen skal ha tvunget kvinnen inn i dusjen for å slette spor. Kvinnen skal hele tiden ha fryktet for livet sitt. Inntrengeren må ha listet seg rundt i leiligheten og plukket med seg flere kjøkkenredskaper før han kastet seg over henne. Mens hun var fanget skal han ha rettet både kniv og gaffel mot henne.

Gode spor

Politiet tror de kan ha videoopptak av mannen, hentet fra en bensinstasjon i nærområdet.

- Vi har sjekket nærmiljøet godt, og blant annet hentet ut bilder fra et overvåkningskamera på en bensinstasjon. Det er flere interessante spor derfra som vi vil sjekke ut, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fulgte i går flere spor etter den angivelige gjerningsmannen.

- Vi sjekker nå ut flere personer og kjøretøy fra overvåkningsbildene. Det er ingen som har status som mistenkte i saken, men vi har noen vi ønsker å sjekke ut. Vi har en del å gå etter, og god tro på at vi skal klare å pågripe vedkommende, sier Brubakk.

Kvinnen fikk gitt et godt signalement på gjerningsmannen til politifolkene som kom først til stedet i 7.30_tiden i går. Mannen skal være i 20_åra, og ha et søreuropeisk utseende. Han skal snakke dårlig norsk og engelsk, og ha mørkt hår og «smultringskjegg» rundt munnen.

Kriminalteknikere saumfarte i går kvinnens leilighet, og sikret flere viktige spor. Det ble også samlet inn mulige vitneobservasjoner i nærområdet. Den 26-år gamle kvinnen har gitt politiet gode beskrivelser av overfallsmannen. Etter å ha forklart seg til politiet i går fikk hun tilbud om medisinsk oppfølging på legevakta. Hun blir også tatt hånd om av nære familiemedlemmer.

Annen uoppklart sak

Asker og Bærum politidistrikt har fortsatt en uoppklart voldtektssak fra januar i år. Da ble en 20 år gammel kvinne voldtatt etter at en mann fulgte etter henne fra Sandvika storsenter og trengte seg inn på hybelen hennes.

Men politiet tror ikke det er en sammenheng mellom de to sakene.

- Det er ingenting som tyder på at de er utført av samme person, men vi sjekker selvsagt de to sakene opp mot hverandre, sier Brubakk i politiet.