Norsk dom i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD):

Tvangsadopsjon fratok familien all kontakt med gutten. Nå er Norge frikjent i EMD

Mor og besteforeldre tapte barnevernssak i Strasbourg.

KLAGET TIL EMD: Både mora og hennes foreldre står bak klagen til Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) etter at den vesle gutten først ble plassert i fosterhjem og deretter tvangsadoptert bort til fosterforeldrene. Foto: Nina Hansen
KLAGET TIL EMD: Både mora og hennes foreldre står bak klagen til Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) etter at den vesle gutten først ble plassert i fosterhjem og deretter tvangsadoptert bort til fosterforeldrene. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge er frikjent for brudd på menneskerettighetene i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD).

Norge har ikke brutt artikkel 8, retten til respekt for privatliv og familieliv heter det i dommen som er publisert i dag. Dommen ble avsagt med knappest mulig flertall.

Torsdagens dom i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg ble vedtatt med fire mot tre stemmer. De tre siste dommerne har tatt ut en dissens der de retter kraftig kritikk mot norske myndigheter for måten saken er blitt håndtert på.

De tre dommerne mener saken i altfor stor grad har handlet om hvorvidt riktige prosedyrer ble fulgt. Ifølge dem tilslører dette hvilke «vidtrekkende inngrep i familie- og privatlivet» det er snakk om. Dommerne trekker blant annet fram at det ikke er funnet tegn til svikt i omsorgen for kvinnens andre barn, skriver NTB.

Saken omhandler ei norsk mor som ble fratatt babyen sin kort tid etter fødsel.

Barneverntjenesten mente moras omsorgsevne ikke var god nok. Et sentralt spørsmål i saken var at babyen hadde et vekttap etter fødsel som de mente mora ikke innså alvoret i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer