Tvangsakkord i Finance Credit

Oslo Skifterett er usikre på om stumpene av Finance Credit kan reddes. Avdokat Leif Petter Madsen skal lede det vanskelige arbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skifteretten mottok sist torsdag begjæring om gjeldsforhandlinger fra Finance Credit Group AS og Finance Credit Norge AS. Oslo Skifterett etterkom i dag begjæringen.

Konsernets likviditet er nå så dårlig og gjelden så høy at nemndleder, advokat Leif Petter Madsen, i Wikborg, Rein & Co., vil stå over for en svært krevende oppgave.

Finance Credit Norge har en samlet gjeld på 1,3 milliarder. Retten tror ikke Finance Credit har nevneverdige aktiva utover 100 millioner i kundefordringer. Skifteretten uttrykker derfor en viss tvil i forhold til om selskapene vil kunne oppnå tvangsakkord.

Retten tro allikevel at gjennom videre drift vil en kunne realisere større verdier, f.eks. gjennom salg av underselskaper.

Madsen vil få med seg to medlemmer til i nemda. Disse blir oppnevnt så snart gjeldsnemdslederen har fått anledning til å vurdere saken, slik at han kan komme tilbake til skifteretten med forslag om medlemmer.