Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvangsalget fortsetter - tross klage fra Alexander Viks far (92)

Bare en dommeravgjørelse kan få namsfogd Alexander Dey til å stoppe tvangssalget av IT-selskapet Confirmit.

GIR SEG IKKE: - En ny klage er på vei over til retten, forteller namsfogden i Oslo, Alexander Dey (bildet). I klagen gjøres et nytt forsøk på å stoppe tvangssalget av IT-selskapet Confirmit. . Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
GIR SEG IKKE: - En ny klage er på vei over til retten, forteller namsfogden i Oslo, Alexander Dey (bildet). I klagen gjøres et nytt forsøk på å stoppe tvangssalget av IT-selskapet Confirmit. . Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

Selv om IT-selskapet Confirmit er lagt ut til tvangssalg, går ikke prosessen helt uten komplikasjoner.

- En ny klage er på vei over til retten, forteller namsfogden i Oslo, Alexander Dey til Dagbladet.

Dermed viser Erik Martin Vik (92), far til den norske, Monaco-bosatte milliardæren Alexander Vik (64), på nytt at han ikke gir seg uten sverdslag.

Confirmit var tidligere eid av Alexander Vik, men ble i 2015 overført til hans far.

Etter at denne artikkelen ble publisert, har Dagbladet fått vite at klagen som da var på vei til retten kom fra selskapet Sebastian Holdings. Erik Martin Vik klaget imidlertid nylig på det samme, påstått manglende partsevne.

- Stopper ikke, med mindre..

Det er ikke dermed sagt at namsfogden vil stoppe tvangssalget, som meklerhuset ABG Sundal Collier nå jobber med.

- Det blir ikke stoppet med mindre retten beslutter at det skal stanses, og det tviler jeg på, sier Alexander Dey til Dagbladet.

Med «retten» sikter han til Oslo Byfogdembete, som er samme rettsinstans som i april 2016 ga Deutsche Bank arrest i Confirmit-aksjene.

MILLIARDSMELL: I 2013 avgjorde en domstol i London at Alexander Vik (bildet) sitt selskap Sebastian Holdings måtte ta ei regning på 243 millioner pund pluss renter etter feilslått valutagambling i 2008. Foto: Keith Hammett
MILLIARDSMELL: I 2013 avgjorde en domstol i London at Alexander Vik (bildet) sitt selskap Sebastian Holdings måtte ta ei regning på 243 millioner pund pluss renter etter feilslått valutagambling i 2008. Foto: Keith Hammett Vis mer

Retten lot banken sikre krav for inntil 288 millioner dollar - rundt 2,6 milliarder kroner i dagens pengeverdi - mot Alexander Vik-selskapet Sebastian Holdings i skatteparadiset Turks & Caicos.

Kravene stammet fra en valutagambling i 2008 som endte med tap på mange milliarder. I 2013 bestemte en domstol i London at Sebastian Holdings måtte ta regninga - pluss renter.

Mener banken har rett

Siden 2016 har Erik Martin Vik kjempet på alle rettsnivåer inkludert Høyesterett for å hindre Deutsche Bank i å ta utlegg i Confirmit-aksjene.

Det hjalp ikke at aksjene da hadde blitt overført til ham, eller at sønnen i 2008 hadde fått aksjene overført til seg selv. Ifølge banken skjedde dette for å unndra verdiene.

Retten kom til at den reelle eieren var Sebastian Holdings. I juni i år var slaget tapt, og tvangssalget av aksjene kunne begynne.

Alexander Dey sier at Vik argumenterer for at Deutsche Bank ikke har «partsevne» i saken. Det skal skyldes at en bankfilial for noen år siden opptrådte på vegne av banken.

- Det er ganske åpenbart at Deutsche Bank har partsevne i saken, sier Dey til Dagbladet.

Innhenter kjøpsordrer

Confirmit-konsernet hadde i fjor drøyt 400 ansatte i en rekke land, og en egenkapital på cirka 400 millioner kroner.

ABG Sundal Colliers styreformann Knut Brundtland sier til Dagbladet at tvangssalget foregår i en auksjonsprosess.

- Vil aksjene deles opp i mindre poster eller selges under ett?

- Det kommer an på situasjonen, sier Brundtland, som ikke vet hvor lang tid prosessen vil ta.

Dagbladet har ikke fått kontakt med advokat Hans Ingvald Stensholdt i advokatfirmaet Kluge, som har representert Erik Martin Vik i tvistene om Confirmit-aksjene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media