Tvangsflyttes om ett år: - Altfor kort tid

Trehusbebyggelsen på «Hylla» i Oslo må vike for nye togspor. Beboerne har ett år på å komme seg ut, og finne seg nye hjem.

VÅLERENGA: Bane Nor vil rive verneverdige trehus på Vålerenga. - Vi kan bli tvangsflytta, sier Mirjam Abrahamsen som bor i et av husene på «Hylla». Video: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en utrolig ufin måte å gå fram på, sier Mirjam Berg Abrahamsen til Dagbladet.

Hun bor i dag i ett av de gamle trehusene på «Hylla» i Oslo, som Bane Nor har fått gjennomslag i byrådet for å rive. Her skal det bygges nye togspor ut av hovedstaden, for å øke kapasiteten i togtilbudet.

Allerede innen mai neste år må Abrahamsen og familien finne seg et nytt sted å bo. Beskjeden fikk hun og de andre beboerne i området i et brev fra Bane Nor forrige uke. Forhandlinger om kjøp av eiendommene skal igangsettes i mai i år, opplyses det i brevet.

Beboerne vet foreløpig ikke hva de kan forvente i kompensasjon for eiendommene sine. Abrahamsen frykter det vil bli vanskelig å finne et tilsvarende sted å bo innen tidsfristen.

- Vi har altfor lite tid, og vi er rundt 20 familier som skal konkurrere mot hverandre i et galopperende boligmarked. Vi aner heller ikke hvilken pris vi blir tilbudt, sier hun.

Betent konflikt

Utbyggingen av prosjektet Brynsbakken har vært en strid mellom Bane Nor og lokalbefolkningen siden planene ble presentert i 2017. Ifølge Bane Nor er området en «flaskehals som struper togtrafikken gjennom Oslo».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer