Tvangsforer jenter til overvekt

I Mauritania betyr overvekt overflod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) For en generasjon siden ble en tredel av Mauritanias kvinner tvangsforet. I dag blir én av ti utsatt for det samme. Spesielt på landsbygda. Tynne jenter forbindes med fattigdom. Overvekt blir tegn på velstand - og en fet kone gir status. Fatemou bor i den nordlige ørkenbyen Atar. Der driver hun fetefarm.

Nå venter hun på noen syv år gamle jenter hun skal fø opp. Hun tvinger i dem dadler, mengder med couscous - og annen fet mat.

- Jeg får dem til å spise og spise og spise. Så drikke mengder med vann. Dette foregår hele morgenen. Så hviler de. På ettermiddagen begynner vi på nytt. Dette gjør vi tre ganger om dagen - morgen, ettermiddag og kveld, sier Fatematou til BBC News Online.

Etter en fetekur veier jentene ofte mellom 60 og 100 kilo. Nekter jentene å spise, blir de straffet.

- Vi griper tak i dem og tvinger dem til å spise. Gråter de mye, lar vi dem av og til i fred i en dag eller to, så begynner vi igjen.

Ifølge BBC News Online er den usunne tradisjonen og skjønnhetsidealet i ferd med å endre seg.

Yusuf (19) er lei fete damer.

- Noen jenter har spurt meg om de bør bli fete eller forbli tynne. Jeg sier til dem at om at vil de finne en mann, mauritansk eller europeisk, bør de forbli tynne, det er bedre for dem. Men noen menn foretrekker dem fremdeles fete.

TVANGSFORING: - Når de er små skjønner de det ikke, men når de vokser opp blir de fete og vakre, sier Fatematou. Hun driver fetefarm for småjenter, og tvangsforer dem med dadler og store mengder couscous og annen fet mat. <br>(Illustrasjonsfoto)