Tvangsinnlegges på psykiatrisk

Mannen som prøvde å styrte Kato Air-flyet, husker ingenting av det som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asylsøkeren, som opprinnelig skal komme fra Algerie, ble undersøkt av lege på politihuset i Bodø i ettermiddag. Legen har avgjort at mannen må tvangsinnlegges. Han blir overført til psykiatrisk i løpet av kvelden, melder politiet i en pressemelding.

Til legen sier mannen at han ikke husker noe av de dramatiske minuttene om bord i flyet da han prøvde å hugge pilotene med øks. Uten resolutt inngripen fra flere passasjerer hadde angrepet med stor sannsynlighet endt med døden for alle om bord. Flyet var bare 30 meter over vannflaten da pilotene klarte å få kontroll.

Mannen har ikke vært innlagt på psykiatrisk tidligere. Han kom med fly fra Narvik, som ligger i Midtre Hålogaland politidistrikt. Der var mannen kjent for politiet, men han har ikke vært involvert i alvorlige forhold i Norge før han satte seg på flyet.

Mannen blir neppe avhørt i kveld. I morgen fremstilles han for varetektsfengsling.

Asylsøkeren kom til Norge for to år siden. I fjor fikk han avslag på asylsøknaden, men klaget på avgjørelsen. I mai i år fikk han avslag nok en gang.

Ifølge UDI fikk mannen pengestøtte frem til for en knapp måneds tid siden. Da ble utbetalingene stoppet og mannen ble fratatt all pengestøtte. Inntil nylig oppholdt han seg på Borkenes asylmottak.