Tvangskristner tsunami-ofre

Må bli kristne for å få nødhjelp. - Det er som misjonærene på 1800-tallet, sier Redd Barna-ansatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flodbølgeofre blir tvangskristnet og kjenner seg utnyttet av hjelpearbeidere. Det kommer fram i en ny rapport laget av svenske og britiske Redd Barna sammen med Unicef, ifølge Svenska Dagbladet.

Organisasjonene har intervjuet 5000 barn i de tsunamirammede områdene.

Det er ikke kjent hvilke organisasjoner som tvangskristner ofrene, men det skal spesielt gjelde amerikanske frikirkelige hjelpeorganisasjoner.

- Det er et sammensurium av organisasjoner som slåss om menneskenes oppmerksomhet. I visse områder har det blitt som på 1800-tallet, når misjonærer krevde omvendelse for at folk skulle få mat og klær, sier Inger Östergren fra Redd Barna i Bangkok, regionalt ansvarig for kystområdene i Sørøst-Asia, til Svd.

Ble krenket

Svd har besøkt et av de lokale barnehjemmene, og funnet bemerkelsesverdig mange barn med t-skjorter med kristne budskap. Barna kommer fra buddhistiske hjem, og kan ikke selv forklare hva det som står på t-skjortene betyr.

I undersøkelsen kommer det fram at mange barn kjenner seg krenket og utnyttet av organisasjonene. Barna har tegnet og fortalt om sine erfaringer, og den røde tråden i svarene er at hjelpen fra utenlandske frikirkeorganisasjoner har blitt opplevd som påtrengende og krenkende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer