- Tvangsreturnert afghaner sendt tilbake til Norge

Aghanistan ville ikke ha ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En afghansk mann som var tvangsutsendt, skal ha blitt stanset på flyplassen i Kabul og sendt tilbake til Norge.

Tre tvangsutsendte afghanere var om bord på flyet som landet i den afghanske hovedstaden i går, skriver Bergens Tidende.

På flyplassen nektet afghanske myndigheter å ta dem imot, ifølge avisen. Det ender til slutt med at én av de tre blir nektet å komme inn i landet, sier juridisk direktør Ghulam Murtaza Rasooli i Afghanistans flyktningdepartement til avisen.

- Vi hadde tre deporterte fra Norge på flyplassen. En av dem hadde problemer og utfordringer relatert til sin hjemlandsby. Vi aksepterte ikke at denne personen skulle komme inn i Afghanistan. Han ble sendt tilbake. De to andre aksepterte vi, sier han.

Ministerråd Kjell-Gunnar Eriksen ved den norske ambassaden i Afghanistan sier han ikke er i posisjon til å kommentere opplysningene.

Afghanske myndigheter reagerer kraftig på antallet tvangsreturer fra Norge og har skrevet brev til Norge og andre land om at returavtalene må gjennomgås på nytt, ifølge Bergens Tidende.

Kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet har tidligere avvist at afghanerne ønsker å stanse returene, og sier departementet heller ikke har mottatt noe brev fra afghanske myndigheter.
(NTB)