Johnny Halvorsen har kjempet en langvarig og dyr kamp i rettsapparatet. Foto: Eivind Yggeseth.
Johnny Halvorsen har kjempet en langvarig og dyr kamp i rettsapparatet. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Tvangssalg av luksusbolig var ikke nok

Bostyrer Tone Bjørn har solgt Johnny Halvorsens bolig på Høvik for 14 millioner. Nå ryker en Porsche, en BMW, en Harley Davidson og en Rolex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Konkurssaken mot Johnny Halvorsen har vært lang og utmattende, men bostyrer Tone Bjørn har kjempet hardt for at kreditorene skal få tilbake pengene sine.

Etter endelig å ha vunnet frem i Høyesterett har Bjørn nå solgt Halvorsens bolig på Høvik i Bærum. Ifølge Finansavisen endte prisen på 14 millioner kroner. Det skulle i utgangspunktet være nok, men galopperende saksomkostninger gjør at hun nå må selge to privatbiler, en motorsykkel og en Rolex-klokke.

Porsche, BMW, Harley og Rolex

- Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt. Det er naturlig å begynne der, men jeg kommer nå til å forfølge utleggsforretningene mot Halvorsens samboer, Toril Krogdahl, sier Tone Bjørn til Finansavisen.

Ifølge Finansavisen handler det om en Porsche, en BMW og en Harley Davidson i tillegg til Rolexen Krogdahl bærer på armen. I tillegg er det bankinnskudd i Høvik Eiendomsselskap.

- Null samarbeid

Etter det Finansavisen forstår tilkommer et solid millionbeløp i bobehandling på toppen av omkostningene i rettsapparatet slik at vi helt sikkert snakker om rundt fem millioner i kostnader.

- Det har vært en veldig kostbar bobehandling. Det skyldes null samarbeid der Halvorsen har laget problemer og satt hindringer for at bobehandlingen kan gå sin gang. Det har også lagmannsretten gitt klart uttrykk for, sier Bjørn.

Skylder på bostyrer

Halvorsen tar på ingen måte selvkritikk for at prosessen rundt konkursbehandlingen er blitt så dyr.

- Vi ønsket å selge eiendommen rett i etterkant av dommen i tingretten og alt var klart med kjøper. Dette nektet Tone Bjørn, så vi får se hva tingretten sier når endelig oppgjør skal finne sted. Tingretten reduserte allerede i første runde boets saksomkostninger med én million kroner. Boet har også nektet å ta imot millionsummer på veien, sier Halvorsen til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
TV-aksjonen samler inn penger til en pengebinge
River hytte til 28 millioner – bygger kjempehytte til 150 millioner