DRAMATISK: Ole Morten Øversjøen i Tveita borettslag forteller at vaktmesteren i borettslaget plutselig ble angrepet i blokka. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DRAMATISK: Ole Morten Øversjøen i Tveita borettslag forteller at vaktmesteren i borettslaget plutselig ble angrepet i blokka. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Tveita-vaktmester angrepet av ungdommer: - Det gikk fra null til hundre

Borettslagslederne ville fjerne ungdom fra oppgangen - skal ha blitt angrepet.

Politiet rykket mandag formiddag til Tveita øst i Oslo etter å ha fått melding om en person som løp rundt med kniv i nærheten av Tveita senter.

Ifølge vitnene som ringte politiet var det også en person i området som blødde fra hodet. Det var svært uoversiktlig da politiet kom til stedet, men det viste seg etter hvert at personen som blødde fra hodet ikke var alvorlig skadd.

Likevel var det en dramatisk hendelse for de som opplevde den.

- Fra null til hundre

Dagbladet møtte mandag en av mennene som ble direkte involvert i dramaet i drabantbyen.

- Vaktmesteren ble flydd på med en gang. Det gikk fra null til hundre og ble basketak, forteller Ole Morten Øversjøen til Dagbladet.

DRAMA I DRABANTBYEN: De to unge mennene skal ha angrepet vaktmesteren i denne trappa. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DRAMA I DRABANTBYEN: De to unge mennene skal ha angrepet vaktmesteren i denne trappa. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han er daglig leder i Tveita borettslag der tumultene oppsto i formiddag. Politiet fikk inn meldingen 10.17 i dag og var raskt på stedet.

- Vi fikk inn flere meldinger på dette. Mest sannsynlig er det en vaktmester i området som har konfrontert to personer uten at vi kjenner bakgrunnen for det. Det har endt i et håndgemeng, og denne vaktmesteren er blitt skadd i hodet, sa operasjonsleder Tor Jøkling til Dagbladet tidligere i dag.

Den ene mistenkte gjerningspersonen var 18 år gammel og den andre 16. Begge to ble pågrepet og avhørt, opplyser operasjonsleder Marita Aune til Dagbladet.

- Fornærmede ble ikke alvorlig skadd og fikk en flenge i hodet, sier hun.

I rømningstrappene

Øversjøen har samme forklaring på hendelsen. Han opplyser at de vil anmelde håndgemenget, som skal ha oppstått i blokka i Tveita borettslag i dag. Politiet hadde tidligere i dag kontroll på to tenåringer som var involvert.

- Det som har skjedd er at to stykker har gått inn rømningstrappene i blokka. De hang i trappene der, noe vi ikke anser som greit. Vi er litt plaga av at utenforstående henger i bygningen. 30 prosent av de som bor her er over 70 år og mange er engstelige, sier Øversjøen.

BLOKK: Det bor mange eldre i blokkene på Tveita. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLOKK: Det bor mange eldre i blokkene på Tveita. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Ifølge han var det snakk om to ungdommer av utenlandsk opprinnelse, som de ansatte i borettslaget konfronterte.

- Vi skulle si fra at det ikke er greit at de henger der. Vi var to personer som kom ovenifra og vaktmesteren som sto nede. Han ble flydd på med en gang. Vi rakk aldri å prate med dem, forteller den daglige lederen.

- Fikk ikke sagt et ord

Ifølge Øversjøen fikk de tak i den ene mistenkte og holdt ham fast til politiet kom. Vaktmesteren som havnet i basketak med de to blødde fra hodet, men ble ikke alvorlig skadd.

- Det går greit med ham. Han er en røslig kar. Vi opplevde at de var veldig aggressive med en gang, sier Øversjøen.

- Kunne dere gått fram på en annen måte enn en slik konfrontasjon?

- Det kan man selvfølgelig alltid diskutere, men det var viktig for oss å prate med dem om at dette ikke er greit. Det er mange eldre beboere, og dette har konsekvenser for de som bor der. Det skaper mye usikkerhet, og det er en del av jobben vår, bortvise dem. Disse bor ikke i blokka og har ikke noe å gjøre i trappa, sier Øversjøen.

Ifølge han forsøkte også vaktmesteren å roe ned de to tenåringene, som skal ha kommet seg inn en dør nederst i rømningstrappa.

- Han prøvde å roe dem ned flere ganger. Det er første gang vi har hatt en slik hendelse. I 99,9 prosent av hendelsene prater vi sammen. Det hadde sikkert gått fint denne gangen også, men vi fikk ikke sagt et ord, sier han.