Tviholder på dommedagsprofetien

Men Harold Camping vil ikke lenger advare verden om at den snart går under.

FEILTOLKET:  Harold Camping trengte et døgn på seg til å finne ut hva som hadde gått feil da dommedag ikke kom, men jorda besto. Svaret? Han hadde feiltolket bibelen. Foto: (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
FEILTOLKET: Harold Camping trengte et døgn på seg til å finne ut hva som hadde gått feil da dommedag ikke kom, men jorda besto. Svaret? Han hadde feiltolket bibelen. Foto: (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Radiopresten Harold Camping klarte å overbevise tusenvis av mennesker om at jorda skulle gå under lørdag. Men da ingenting skjedde måtte alle som ventet på dommedag forbløffet konstatere at livet gikk videre.

Eller, det skjedde jo noe. Men vulkanutbruddet på Island kunne ikke akkurat måle seg med de voldsomme jordskjelvene som skulle ta livet av alle jordas hedninger, mens de rettroende skulle bli løftet til himmelen mens englene sang. Eller noe i den duren.

Camping hadde regnet seg fram til dommedagsdatoen etter først å ha tabbet seg ut i 1994. Da amerikansk presse ringte på døra hans etter «bommedagen» måtte han innrømme at han ikke helt forsto hva som hadde skjedd. Men da han igjen satt bak radiomikrofonen hadde 89-åringen forklaringen klar.

- 21. oktober skjer det Ifølge San Francisco Chronicle leverte han en 90 minutter lang og ustrukturert radiotale, som minnet om så vel en preken som en pressekonferanse. Han sa at 21. mai ikke var jordas ende, men den åndelige starten på jordas ende. Han hadde rett og slett feiltolket bibelen.

- Vi endrer ikke datoen i det hele tatt, vi har bare forstått at vi må være litt mer åndelige overfor dette, slo han fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer