Tviholder på håpet

GEIRANGER (Dagbladet): I går kom Josephines mamma, Anne Marie Grubben, til Geiranger for å være i nærheten av datteren som er sporløst forsvunnet. Politiet håper fortsatt på å finne den nederlandske jenta i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Josephines mamma fløy fra Amsterdam tidlig i går morges, og kom til Geiranger rundt klokka 17 på ettermiddagen. Det er gått snart fem døgn siden hennes yngste datter forsvant, trolig i de voldsomme fjellene som omkranser den lille turistbygda.

Sammen med resten av familien vil moren følge leteaksjonen på nært hold. Hun reiste sammen med Josephines lillebror og faren og broren til Josephines kjæreste Marek, som har vært her siden fredag kveld. Etter å ha møtt resten av familien på hotellet der Josephine jobbet, gikk familien samlet de drøye to kilometerne opp til Storseterfossen.

Ingen av foreldrene ønsket å snakke med pressen i går, og begge tar yngstedatterens forsvinning svært tungt. De vet at jo flere dager som går, dess mindre er sjansene for at Josephine fortsatt er i live. Samtidig er de redde for at hun ligger alene og har det vondt.

Fortsatt håp

Ingen har sett Josephine Grubben (18) etter at hun forlot hotellet der hun jobbet tidlig torsdag morgen. Politiet har likevel ikke gitt opp håpet om å finne den nederlandske jenta i live.

- Vi nekter å gi opp, sier lensmann Jens-Arne Hessegjerde til Dagbladet.

I går lette 160 hjelpemannskaper fra Røde Kors og Heimevernet etter Josephine i det vanskelige terrenget rundt Geirangerfjorden. Leteaksjonen fortsatte utover natta, og i dag kommer spesialtrente hunder opp fra Oslo for å søke etter den savnede 18-åringen.

- Vi føler et veldig ansvar overfor de pårørende. Vi gir ikke opp håpet, sier Kripos-etterforsker Sturla Osen.

Nye avhør

I går gjennomsøkte politiet Hotel Utsikten Bellevue, der Josephine jobbet som sommerhjelp gjennom et internasjonalt utvekslingsprogram.

Siden hun sa «ha det» til hotellsjef Elsie Angvik for å ta en tur til Storseterfossen tidlig torsdag morgen, har ingen sett henne.

I går ettermiddag foretok politiet nye avhør av folk som befant seg i området da Josephine forsvant. Samtidig ber de alle som var i fjellet i Geiranger torsdag den 6. mai om å melde seg.

- Det som er spesielt er at ingen har sett henne. Flere personer har meldt seg, men vi har fortsatt ingen spor å gå etter som kan hjelpe oss å finne henne. Alle opplysninger er av interesse, sier Sturla Osen.

Politiet ber nå folk i bygda gjennomsøke hytter, løer og skjul. Selv om politiet fortsatt tror hun befinner seg i fjellet, tar de ingen sjanser i den videre etterforskningen.

- Samme metoder

- Vi bruker mye av de samme metodene som under etterforskningen av drapet på Trude Espås i 1996. I det siste har vi sett mange forsvinningssaker, og for å være i forkant henter vi inn all informasjon vi trenger dersom det viser seg å ha skjedd noe kriminelt, sier Osen og Hessegjerde.

Foreløpig har politiet ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. Men det kan heller ikke utelukkes.

Mens Josephines familie i går kveld fortvilet lette etter datteren, gikk politiet gjennom Josephines dagbok i håp om å finne noe som kan fortelle dem hva som har skjedd.

- Vi gjør vårt ytterste for å finne henne. Foreløpig planlegger vi fra dag til dag. Håpet er å finne henne i live, sier lensmann Jens-Arne Hessegjerde.

FORELDRENES FORTVILTE JAKT: Anne Marie og Gerard Grubben gikk først opp turstien mot Storseterfossen da familien i går kveld gikk ut for å lete etter Josephine. Josephines mamma kom til Geiranger i går, og familien tviholder på håpet om å finne henne i live. Men tida jobber mot dem.