Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tvil og tro om Jagland

Senterpartiets leder Anne Enger Lahnstein er positiv til Ap-leder Thorbjørn Jaglands frieri til sentrumsregjeringen, men statsminister Kjell Magne Bondevik er skeptisk til hele invitten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagland ønsker et tettere samarbeid for å svekke Fremskrittspartiets innflytelse.

- Jeg har aldri lagt skjul på at de beste løsningene finnes i skjæringspunktet mellom sentrum og Arbeiderpartiet i saker som blant annet gjelder velferdsstat, miljø- og distriktspolitikk, sier Anne Enger Lahnstein til NTB.

- Men samarbeid er avhengig av at alle parter vil, og dette er et nytt signal fra Jagland,

Sp-lederen sier at hun analyserer den politiske situasjonen annerledes enn Jagland.

- Men jeg er også bekymret for at vi ikke skal få rasjonelle og gode løsninger fordi Arbeiderpartiet ikke er villig til å samarbeide. Derfor ser jeg på dette som et positivt uttrykk for at Jagland vil endre sin holdning til regjeringen, sier Anne Enger Lahnstein.

Hun viser til at regjeringen er avhengig av å finne støtte fra sak til sak fra de ulike partiene.

- Det som skjedde i fjor høst var at Jagland inviterte Høyre til samarbeid og ikke ønsket å samarbeide med regjeringen. Så dette er nye signaler fra Jaglands side, og det er positivt hvis man i det praktiske arbeidet kan finne fram til flere løsninger, sier hun.

Bondevik skeptisk

Statsminister Kjell Magne Bondevik stiller to forutsetninger til Thorbjørn Jaglands samarbeidsfrieri.

- Han må ikke gå på regjeringsjakt, og Ap må erkjenne at kontantstøttereformen er kommet for å bli, sier Bondevik til VG.

Han stiller seg tvilende til om utspillet fra Jagland representerer noe nytt. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media