Tvil om den mulige seriemorderen er pågrepet

Innenriksministeren benekter arrestasjon.

PÅGREPET: Fransk politi har pågrepet mannen som hadde forskanset seg i et hus i Toulouse i Frankrike siden klokken tre i natt. Foto: Bob Edme/AP/Scanpix
PÅGREPET: Fransk politi har pågrepet mannen som hadde forskanset seg i et hus i Toulouse i Frankrike siden klokken tre i natt. Foto: Bob Edme/AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOULOUSE/OSLO(Dagbladet): Frankrikes innenriksminister Claude Gueant benekter at noen har blitt pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

TV-kanalen BFM meldte tidligere at den mulige seriemorderen som har vært beleiret av politi i Toulouse siden i natt var blitt pågrepet, men gikk etter hvert tilbake på påstanden, og sier at det er tvil om saken.

- Det eneste jeg vet er at de har gjenopptatt forhandlingene, sier en politimann, som vokter sperringene i avenue Raymond Naves, til Dagbladet.

Forskanset En mendge pressefolk og et ti-talls tv-kameraer står oppstilt i gata noen hundre meter unna stedet hvor mannen har forskanset seg, i et velstående boligstrøk i utkanten av Toulouse.Politibiler og ambulanser passerer med jevne mellomrom.

Ifølge politimannen Dagbladet snakket med har det vært en pause i forhandlingene siden klokka 12.

Det har flere ganger gått rykter, som medier har brakt videre, om at mannen er pågrepet, dette ser ikke ut til å stemme.

VAKTER: Politimannen fortalte at forhandlingene med gjerningsmannen er gjenopptatt. MMS: Henning Lillegård/Dagbladet
VAKTER: Politimannen fortalte at forhandlingene med gjerningsmannen er gjenopptatt. MMS: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

Siden klokka 03 i natt har 300 politimenn omringet en bolig i bydelen Croix-Daurade, sørvest i Toulouse.

Seriedrapsmann Den antatte seriedrapsmannen Mohammed Merah (24) har forskanset seg med flere våpen, og vært i lange forhandlinger med politiet.

Ifølge BFM har eksplosiver blitt funnet i bilen til Merahs bror, som også er arrestert.

Polititalsmann Cedric Delage sa tidligere at Merah hadde lovet å overgi seg innen 14.30. Hvis dette ikke skjedde, ville politiet ta seg inn i bygningen med makt, uttalte Delage ifølge nyhetsbyrået AP.

Innenriksminister Claude Gueant meldte tidligere at Merah ville overgi seg klokka 12.

- Vår høyeste prioritet er å ta han i en tilstand hvor han kan stilles for retten, sa Gueant tidligere i dag.

Pressekonferanse President Sarcozy holdt nylig en pressekonferanse der han ba det franske folket om å holde sammen i tragedien.

PRESIDENTEN: Her er president Nicolas Sarcozy på vei inn for å møte politismenn nær der gjerningsmannen har forskanset seg. Foto: AP Photo/Christophe Ena/Scanpix
PRESIDENTEN: Her er president Nicolas Sarcozy på vei inn for å møte politismenn nær der gjerningsmannen har forskanset seg. Foto: AP Photo/Christophe Ena/Scanpix Vis mer

Politiet har et infrarødt kamera som gir dem oversikt over leiligheten til mannen, det viser at han i hvert fall har to våpen igjen, etter at han tidligere byttet drapsvåpenet mot en mobiltelefon.

Tidligere i dag var gjerninsmannens mor på stedet, hun kunne ikke hjelpe med å få gjerningsmannen med å overgi seg.

Dagbladet følger saken.