- Tvilen må komme barna til gode

Knut Storberget mener barn som er vitne til vold må bli hørt - også i retten.

MØTTE JUSTISMINISTEREN: Trine Pettersen møtte justisminister Knut Storberget i dag for å diskutere hvordan man kan hjelpe barn som har vokst opp i et vodelig hjem. Hun mener man må se på samværsretten med nye øyne for å beskytte barna. Foto: Geir Bølstad
MØTTE JUSTISMINISTEREN: Trine Pettersen møtte justisminister Knut Storberget i dag for å diskutere hvordan man kan hjelpe barn som har vokst opp i et vodelig hjem. Hun mener man må se på samværsretten med nye øyne for å beskytte barna. Foto: Geir Bølstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Barnepleier Trine Pettersen har selv opplevd vold i hjemmet, og i dag møtte hun justisminister Knut Storberget for å diskutere hvordan man best kan beskytte barn som er vitne til vold og vokser opp i et voldelig hjem.

Hun tar blant annet til orde for at barnets behov må veie tyngre enn foreldrenes når det gjelder samvær med en voldelig forelder.- Her handler det om å tolke loven riktig. Når det gjelder vold i nære relasjoner er ofte terskelen høy for å anmelde. I domstolene legges det ofte til grunn for samvær om man er dømt for vold eller ikke. Jeg mener bevisbyrden i disse sakene bør snus, og at tvilen må komme barnet til gode, sier justisminister Knut Storberget.

Barnas hensyn må veie tyngstTrine Pettersen mener foreldrenes samværsrett ofte går foran hensynet til barna, og at barn i større grad må høres når det gjelder samvær med en voldelig forelder.

- Jeg mener ikke at barn ikke skal ha samvær etter samlivsbrudd, alle barn trenger samvær med foreldrene sine. Men de må være klar for det. Barn som har vært vitne til vold er livredde for voldsutøveren - selv om de ikke selv er blitt slått, sier Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer