Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tviler ikke på meg selv

Jonas Gahr Støre mener fortsatt han er den rette til å lede Arbeiderpartiet, men er ikke fornøyd med å ha ledet partiet til det dårligste kommunevalget i moderne tid.

- TAR INNOVER MEG RESULTATET: En sliten Ap-leder, Jonas Gahr Støre, oppsummerer valget. Reporter: Jørgen Gilbrant. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

I det partilederdebatten på Stortinget starter rett over midnatt, var det ikke lenger noen tvil om at både Høyre og Arbeiderpartiet har gjort elendige valg.

- Du har gjort det dårligste kommunevalg i moderne tid, ble Ap-leder Jonas Gahr Støre konfrontert med.

DEBATT I NATT: Partilederne møttes i natt til en oppsummering av valget i Vandrehallen på Stortinget. Foto: Hans Arne Vedlog
DEBATT I NATT: Partilederne møttes i natt til en oppsummering av valget i Vandrehallen på Stortinget. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Det er ikke et resultat å være fornøyd med. Vi har en stor jobb å gjøre, og skulle gjerne vært større, særlig i Nord-Norge, sa Støre.

- Regjeringspartiene taper, men velgerne vil ikke ha dere?

- Hver fjerde velger vil ha oss, du får ikke ta livet av dem, sa Støre, humoristisk.

- Men du har helt rett 25 prosent er lavt, la han til.

Fortsetter

På spørsmål om det var en god strategi for Ap å fortsette med ham som leder, sa Støre ja.

VALGET: Dagbladets kommentator Ola Magnussen Rydje er på Arbeiderpartiets vake i Oslo, der jubelen brøt løs da de første resultatene ble presentert. Vis mer

- Ja, jeg mener det, så får resten av partiet si sitt. Jeg tviler ikke på meg selv, men er ydmyk for resultatet, vi må gjøre det bedre.

Trøsten for Ap er at de vil fortsette å styre mange steder, takket være at samarbeidspartiene har gjort gode valg.

Men mens Ap hevet seg noe fra de aller dårligste meningsmålingene før valget, har Høyre gjort det dårligere enn det de fleste trodde.

Elendig for Høyre

Resultatet ser ut til å bli under 20 prosent oppslutning på landsbasis. De ser ikke ut til å klare å ta tilbake makta i de store byene, selv Stavanger kan gå tapt, selv om dette ennå ikke er avklart.

- Vi hadde selvfølgelig ønsket et bedre resultat enn dette. Men vi synes jo at i forhold til situasjonen og hvordan valgkampen har utviklet seg, ikke minst med ganske mange protestpartier og andre som har slått inn i kommunepolitikken, så er det et bra utgangspunkt for oss, sier Erna Solberg etter talen til valgvaken.

De har trolig tapt velgere til Senterpartiet i distriktene og til MDG eller bompengepartiet i byene,

- VI har mistet flere velgere i de store byene enn i distriktene. Det er ulikt på ulike steder. .

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!