Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Tviler på at Borten Moe- rådgiver gikk frivillig

Bellona-leder Frederic Hauge: «Oh, come on!»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) hevder at hans politiske rådgiver Ivar Vigdenes slutter etter eget ønske. Det tror ikke Bellona-leder Frederic Hauge noe på.

- Vigdenes slutter som Borten Moes nære rådgiver av fri vilje? - spurte Bellona på Twitter og ga selv svaret «Oh, come on!» da nyheten ble lagt ut på Olje- og energidepartementets sider onsdag.

- Vigdenes ble erklært uønsket av partilederen for under fire måneder siden, sier Bellona-leder Frederic Hauge da NTB spør om en utdyping.

Turbulent Det var i oktober i fjor at Borten Moe truet med å gå av dersom hans rådgiver gjennom tre år måtte slutte, slik Sp-leder Liv Signe Navarsete ønsket.

De neste dagene ble turbulente. Samme dag som Vigdenes skulle ha sluttet, måtte Navarsete i stedet holde pressekonferanse og be om unnskyldning for lederstilen sin. Foranledningen var at Senterungdommens leder Sandra Borch hevdet at Navarsete hadde skjelt henne ut. Dagen etter, på vei inn til «Skavlan»-studio i Stockholm, kunngjorde Navarsete at det ikke var like viktig for henne å bytte ut Vigdenes som det var for Borten Moe å beholde ham.

- Ikke vår mann Hauge slår fast at Bellona er fornøyd med utfallet av det han mener er en maktkamp mellom partileder Navarsete og nestleder Borten Moe, som førstnevnte til slutt vant.

- Vigdenes har vært meget spesiell i departementet. Han har vært veldig glad i å spille spillet. Til tider har han vært en intrigemaker. Vi er ikke lei oss for at han nå går. Det er ikke vår mann som slutter, for å si det sånn, sier Hauge.

Han legger til at det beste sett fra Bellonas side, ville vært om Borten Moe gjorde alvor av truslene om å slutte, han også.

Har modnet Vigdenes har ingen konkrete planer ut over å gjenoppta vervet som kommunestyrerepresentant i Stjørdal, fremgår det av pressemeldingen fra Olje- og energidepartementet onsdag.

- Det har vært den mest givende tiden i livet mitt. Nå har tiden likevel kommet for å gjøre andre ting, sier Vigdenes der.

I en tekstmelding til Aftenposten sier han at beslutningen har modnet de siste ukene, og at han bestemte seg endelig i helgen.

Også sjefen hans, Borten Moe, valgte å kommentere saken via SMS. Til Nationen skriver oljeministeren at det er Vigdenes egen beslutning å gå nå.

Dyttet? Bellona-lederen er ikke den eneste som stiller spørsmål ved om Vigdenes nå går av fri vilje.

«Gikk han, eller ble han dyttet?» - spurte Høyres energi- og miljøpolitiske talsmann Nikolai Astrup på Twitter onsdag.

Sandra Borch sier til Petro at hun skjønner at det blir spekulasjoner om dette, men at hun ikke vil mene noe ut over at Vigdenes avgang er «et tap for oss».

(NTB)