Bjørndal-drapet

- Tviler på at det var et tilfeldig drap

Ramilem Kamal skal ha blitt drept av sin nærmeste nabo på Bjørndal i Oslo.

DREPT: 42 år gamle Ramilem Kamal ble drept i sin egen leilighet på Bjørndal i Oslo. Hennes nærmeste nabp er siktet for drapet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DREPT: 42 år gamle Ramilem Kamal ble drept i sin egen leilighet på Bjørndal i Oslo. Hennes nærmeste nabp er siktet for drapet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag i forrige uke gikk drapsalarmen hos politiet da de fant Ramilem Kamal (42) drept i sin leilighet på Bjørndal sør i Oslo.

Seinere samme kveld ble kvinnens 39 år gamle nærmeste nabo pågrepet i Ski i Akershus for drapet. Han har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Politiet stiller seg imidlertid spørsmål med hva som kan ha vært mannens motiv for å ha drept kvinnen, som opprinnelig er fra Kina.

Hennes familie befinner seg også i Kina på nåværende tidspunkt.

- Tviler på tilfeldig drap

Politiet har nå gjennomført en foreløpig vurdering om den siktede mannens tilregnelighet, og ønsker å gjennomføre en full rettspsykiatrisk undersøkelse av ham.

- Motiv og bakgrunn for handlingen inngår i etterforskningen. Det er ikke noe vi ønsker å gå ut med på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Ingvild Myrold til Dagbladet.

BJØRNDAL: Politiinspektør Grete Metlid forteller om hvordan de har jobbet med det mistenkelige dødsfallet på Bjørndal i Oslo. Hun forteller også om pågripelsen av en mann som er siktet i saken. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Det er kjent at mannen lånte penger av den drepte kvinnen kort tid før drapet, men ingen av partene i saken har nå noe svar på om dette kan ha vært relevant for drapshandlingen.

- Vi tviler på at det var tilfeldig drap, men vil ikke spekulere i motivet nå. Politiet etterforsker saken bredt, sier avdøde Ramilem Kamals bistandsadvokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Uklart og uforståelig

Ifølge siktedes forsvarer Mette Yvonne Larsen skal imidlertid beløpet ha vært av bagatellmessig art.

- De var naboer og kjente hverandre, men motivet framstår som uklart og uforståelig, sier Larsen til Dagbladet.

Åstedet i saken beskrives som krevende og de kriminaltekniske arbeidene på stedet har tatt tid. Det har også gått over ei uke siden funnet av kvinnen før politiet i dag gikk ut med identitet. TV 2 har tidligere kommet med opplysninger om at kvinnen ble knivstukket flere ganger.

- Han har knyttet seg til handlingen, men ikke tatt stilling til spørsmålet straffskyld. Etterforskningen gir et godt bilde av dødsårsak, men vi ønsker ikke å gå ut med det nå, sier politiadvokat Myrold.

- Særlige utfordringer

Mannen ble avhørt i flere timer forrige fredag, og har vært gjennom et nytt avhør denne uka.

- Etterforskningen pågår for fullt. Den fortsetter med vitneavhør, tekniske undersøkelser og gjennomgang beslag, samt nye avhør av siktede etter hvert, sier politiadvokaten.

Ifølge forsvarer Mette Yvonne Larsen har politiet ennå ikke spurt mannen om straffskyld i avhør.

Den avdøde kvinnen skal ha vært godt kjent i nabolaget på Bjørndal. Venner og naboer beskriver kvinnen som rolig og hyggelig. Hennes nærmeste familie oppholder seg imidlertid ikke i Norge.

- Saken byr på særlige utfordringer da den nærmeste familie bor i Kina, men det gir dem samme rettigheter i Norge som alle andre pårørende, så de vil bli ivaretatt, sier bistandsadvokat John Christian Elden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer