Tviler på au pairs uskyld

LONDON (NTB): Den drapsdømte britiske au pairen Louise Woodwards advokat, skal være alvorlig i tvil om Louises uskyld. Nå krangler de to om film og bokrettigheter. Om få dager faller ankedomstolens avgjørelse i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

Britiske medier hevder at advokaten skal ha betrodd en venninne at hun tror Louise er skyldig, og beskriver henne som «en bortskjemt løgner».

Det var i oktober i fjor at Louise Woodward ble funnet skyldig i uaktsomt drap på åtte måneder gamle Matthew Eappen, mens hun var au pair hos Deborah og Sunil Eappen i Boston i USA. Whitfield-Sharp var med i Louises forsvarsteam.

Nå skal hun ha havnet i en alvorlig krangel med sin advokat Elaine Whitfield-Sharp. De to er uenige om penger samt film- og bokrettighetener til Louises historie, og Whitfield-Sharp skal også ha knepet Louise i å fortelle løgner.

Bak ryggen

Advokaten hevder at Louise og hennes familie har forhandlet om lukrative film- og bokrettigheter bak hennes rygg. Avtalen skal ha vært at familien Woodward ikke skulle tjene en eneste krone på den mye omtalte rettssaken. Whitfield-Sharp skal ifølge Sky

News også mene at Louises støttefond fremdeles sitter på store summer, selv etter at advokatutgiftene er betalt.

Louise har bodd hos Whitfield-Sharp i de sju månedene som er gått siden hun ble dømt i oktober i fjor. Advokaten har vært hennes nærmeste støttespiller gjennom rettssaken og anken, og har inntil for seks uker siden støttet Louise som tviholder på sin

uskyld. Den tidligere au pairen hadde til da bodd hos advokaten, men har ifølge Sky News flyttet ut og bor nå på ukjent adresse.

Avisen The Express skriver at hun nå bor hos et annet medlem av advokatteamet.

Louise og advokatene venter nå på ankedomstolens avgjørelse. De skal bestemme om dommen for uaktsomt drap skal opprettholdes, om dommen for forsettlig drap og minst 15 års fengsel skal gjeninnføres, eller om det skal holdes ny rettssak. Advokatene skal

være bekymret over at svaret lar vente på seg. Siste frist for avgjørelse er 6. juli.

SKYLD? Louise Woodward vekker fremdeles sterke følelser hos folk. Er hun skyldig i drapet på den lille gutten hun ble satt til å passe?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer