Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tviler på grunnlaget for å holde spedbarnet i Norge

Spedbarnet kan være polsk statsborger. Moren (37) i psykisk sjokk etter pågripelsen.

KOM TIL RETTE: Barnet ble funnet i en leilighet i går, etter at det ble bortført fra barnehjemmet Aline i Oslo fredag. Foto: Hans Arne Vedlog
KOM TIL RETTE: Barnet ble funnet i en leilighet i går, etter at det ble bortført fra barnehjemmet Aline i Oslo fredag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I går kveld slo politiet til mot en leilighet i Bærum. Der fant de det fire måneder gamle barnet som angivelig ble bortført av sin mor og far fra et barnehjem i Oslo på fredag.

Barnet var i god behold. I leiligheten var også barnemoren (37) og den polske faren (33) sammen med et polsk vennepar. Alle er nå siktet for kidnappingen eller for medvirkning til denne, og sitter nå i politiarresten.

Kvinnen ble tilbudt å avgi sin forklaring til politiet i dag, men takket nei.

- Hun er i psykisk sjokk etter pågripelsen og jeg rådet henne til å utsette sin forklaring til i morgen, sier kvinnens forsvarer Thomas Klevenberg til Dagbladet.

Kan være polsk statsborger
Han er svært kritisk til at politiet kort tid etter bortførelsen av barnet gikk ut med offentlig etterlysning med navn og bilde av 37-åringen. Nå setter han spørsmålstegn ved norske myndigheters hjemmel for å ta barnet og sende det på barnehjem i Norge.

- Det har kopmmet opplysninger på som tyder på at barnet er polsk statsborger. Etter sigende stiller polske myndigheter seg tvilende til hjemmelsvurderingen om å beholde barnet i Norge, sier advokat Thomas Klevenberg til Dagbladet.

Det kan bety at det fire måneder gamle barnet kan sendes til Polen. Advokaten har mottatt en faks om saken i dag og skal nå undersøke saken nærmere.

- Dette er opplysninger jeg ikke kjenner til og ikke kan kommentere, men dersom opplysningene komme vil vi undersøke de også, sier jourhavende politiadvokat Laila Søndrol i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Barnefar innrømmer
Den 33 år gamle barnefaren satt i dag i avhør hos politiet. Ifølge politiadvokaten innrømmet han de faktiske forhold i avhør.

Mannen er personen som stakk av med barnet sammen med moren fra barnehjemmet fredag.

- Venneparet er også avhørt, men jeg kjenner innholdet i disse. Vi vil vurdere om vi skal framstille personene for varetektsfengsling, sier Søndrol.

Siktet: Barnemoren (37) skal avhøres i morgen. Foto: Politiet
Siktet: Barnemoren (37) skal avhøres i morgen. Foto: Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling