Tviler på grunnlaget for å holde spedbarnet i Norge

Spedbarnet kan være polsk statsborger. Moren (37) i psykisk sjokk etter pågripelsen.

KOM TIL RETTE: Barnet ble funnet i en leilighet i går, etter at det ble bortført fra barnehjemmet Aline i Oslo fredag. Foto: Hans Arne Vedlog
KOM TIL RETTE: Barnet ble funnet i en leilighet i går, etter at det ble bortført fra barnehjemmet Aline i Oslo fredag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): I går kveld slo politiet til mot en leilighet i Bærum. Der fant de det fire måneder gamle barnet som angivelig ble bortført av sin mor og far fra et barnehjem i Oslo på fredag.

Barnet var i god behold. I leiligheten var også barnemoren (37) og den polske faren (33) sammen med et polsk vennepar. Alle er nå siktet for kidnappingen eller for medvirkning til denne, og sitter nå i politiarresten.

Kvinnen ble tilbudt å avgi sin forklaring til politiet i dag, men takket nei.

- Hun er i psykisk sjokk etter pågripelsen og jeg rådet henne til å utsette sin forklaring til i morgen, sier kvinnens forsvarer Thomas Klevenberg til Dagbladet.

Kan være polsk statsborgerHan er svært kritisk til at politiet kort tid etter bortførelsen av barnet gikk ut med offentlig etterlysning med navn og bilde av 37-åringen. Nå setter han spørsmålstegn ved norske myndigheters hjemmel for å ta barnet og sende det på barnehjem i Norge.

- Det har kopmmet opplysninger på som tyder på at barnet er polsk statsborger. Etter sigende stiller polske myndigheter seg tvilende til hjemmelsvurderingen om å beholde barnet i Norge, sier advokat Thomas Klevenberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer