Tviler på kvinne som sier hun overlevde 11/9

Ledet nettverket for overlevende. Har trolig diktet opp tragisk historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kvinnen som inntil nylig ledet nettverket for overlevende etter angrepet på World Trade Center, kan ha diktet opp sin egen tragiske historie.

New York Times sår tvil rundt historien til Tania Head, som tidligere har fortalt at hun befant seg i 78. etasje i et av tvillingtårnene under angrepet 11. september 2001.

Avisa skriver at ingenting av det Head har fortalt er bekreftet. Selskapet hun hevder hun jobbet for i New York, har aldri hørt om henne. Det har heller ikke familien til mannen hun påstår hun var forlovet med, men som døde i terrorangrepet.

Head har understreket at hun ikke har søkt om erstatning etter terroraksjonen, og The New York Times skriver at det ikke er noe som tyder på at kvinnen har løyet i et forsøk på å tjene penger.

Head har tidligere guidet politikere rundt på åstedet for terrorangrepet, og fortalt studenter og journalister om hvordan hun krabbet gjennom røyk og flammer før hun ble reddet av en frivillig brannmann i World Trade Center. I dag sier advokaten hennes at han ikke ønsker å kommentere hvorvidt historien er sann eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer