Tviler på polititeori

Fire nye vitner hjelper ikke politiet i teorien om at den siktede drosjesjåføren først banket opp og deretter kynisk kjørte over Johnny Øvergård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye vitnene, som var passasjerer like etter den mulige overkjørselen, har nemlig fortalt politiet at de ikke oppdaget noe spesielt.

Politiet konsentrerer all etterforskning rundt drosjesjåføren. Politiet hevder at han først var i slåsskamp med Johnny Øvergård, deretter kjørte over småbarnsfaren og noe seinere plukket opp fire nye passasjerer.

Hjelp fra Kripos

- Vi har absolutt grunn til å tro at de massive hodeskadene er forenlige med påkjørsel av en bil, sier politiinspektør Jon Letnes ved Romerike politidistrikt.

Politiet på Romerike har fått hjelp av Kripos til å analysere drosjen. De håper analyser av bildekkene til drosjen kan avsløre den siktede drosjesjåføren.

Politiets kronvitner har sett en slåsskamp mellom drosjesjåføren og Øvergård, men politiets problem er at de til nå ikke har noen vitner som har sett den påståtte overkjørselen.

Ingenting sett

Drosjesjåføren har forklart at han plukket opp fire passasjerer på Skedsmokorset, etter at han hadde forlatt en beruset Øvergård på Frogner.

Passasjerene er nå avhørt av politiet. De så verken blodspor på drosjen, blodflekker på drosjesjåføren eller noe annet som kobler ham til den påståtte ugjerningen.

Drosjesjåføren er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Vi har avhørt passasjerene, og de har ikke kommet med noe avgjørende nytt, sier politiinspektør Letnes.

- Uhørt

Ytterligere ett vitne har forklart at hun hørte slåssing ved åstedet da Johnny Øvergård ble livstruende skadet, men har ikke sett noe.

Drosjesjåførens forsvarer, advokat Trygve Staff, vil ikke kommentere bevisene i saken.

- Hvis politiet mener dette er hendelsesforløpet, så bør de si det i retten og ikke i pressen. Det er uhørt at politiet forhåndsdømmer en person.