Tviler på Putins vilje til våpenhvile

- Putin må vise handling, ikke bare komme med et statement, sier Erna Solberg.

TVILER: Statsminister Erna Solberg flankert av forsvarsminister Ine Marie Eriksen og utenriksminister Børge Brende på en pressekonferanse i formiddag. De har registrert Vladimir Putins fredsplan, men venter å se handlinger på bakken før de legger vekt på den. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TVILER: Statsminister Erna Solberg flankert av forsvarsminister Ine Marie Eriksen og utenriksminister Børge Brende på en pressekonferanse i formiddag. De har registrert Vladimir Putins fredsplan, men venter å se handlinger på bakken før de legger vekt på den. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Newport (Dagbladet):  Den norske regjeringen er slett ikke overbevist om at Russlands president Vladimir Putin virkelig ønsker våpenhvile i konflikten med Ukraina, slik han ga utttrykk for i går.

- Må vises i handling - Putin må vise handling. Det er kommet masse intiativer de siste måneder, på pressekonferanser og i taler osv. Det er fint hvis det er bevegelse mot våpenhvile, og det kan være grunner til å tro at det er bevegelse.

Men slikt statement før et toppmøte i Nato, legger jeg lite vekt på, i forhold til å se handlinger. Hadde vi sett de russiske styrkene vi har sett på bakken i Ukraina, bli trukket ut, hadde det vært et tegn, sier Solberg.

Hun fester ikke altfor stor lit til Putins fredsplan.

- Vi har til gode å se at Putin lever opp til det han sier, og til at han viser reell vilje til å respektere folkeretten og ikke fortsette å stimulere separatistene, også med militært personell på bakken, sa Solberg.

Forverret Utenriksminister Børge Brende følger opp:

- Når det gjelder situasjonen i Ukraina, har den forverret seg betraktelig de siste halvannen ukene. Vi vet at det er russisk militært personell i Øst-Ukraina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer