Tviler på regjeringens kjempeambisjoner

- Elvestuen framstår som en falsk profet, sier Audun Lysbakken.

IKKE OVERBEVIST: SV-leder Audun Lysbakken heier på regjeringens nye og enormt ambisiøse klimamål, men mener regjeringen i virkeligheten drar i en annen retning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IKKE OVERBEVIST: SV-leder Audun Lysbakken heier på regjeringens nye og enormt ambisiøse klimamål, men mener regjeringen i virkeligheten drar i en annen retning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag våknet opposisjonen på Stortinget opp til at Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) varsler et av verdens strengeste klimamål for Norge.

Målet er å eliminere 90-95 prosent av alle Norges utslipp innen 2050. Det innebærer i praksis at Norge helt skal slutte å bruke fossil energi. Ifølge Elvestuen vil det «stort sett bare være husdyra igjen» som slipper ut i 2050.

Elvestuen sier også at det skal legges fram et forslag til Stortinget om å endre klimaloven i tråd med det nye målet.

Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet de grønne, skryter alle av at Elvestuen setter et tydelig og ambisiøst mål. De sier de vil støtte en oppstramming i klimaloven.

De gir likevel nyheten blandet mottakelse. Det partiene stiller seg tvilende til, er om dagens regjering er villig til å gjøre jobben som kreves for å nå målet.

- Lover fantastiske ting

Mest kritisk er SV-leder Audun Lysbakken.

- Elvestuen framstår som en falsk profet, sier Lysbakken.

- Han lover fantastiske ting i 2050, mer er i praksis en del av en regjering som drar i en helt annen retning. Alt han sier om hvor vi skal være i 2050 er skikkelig bra. Men skal vi nå det målet, må vi begynne nå. Hva er fakta? Jo, i 2018 gikk utslippene opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer