Tviler på Statsbygg

- Jeg vil undersøke nærmere hva som er faglige vurderinger fra Statsbygg og hva som er motstand mot Bjørvika. Statsbygg vil jo gjerne bygge opera på Vestbanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slik kommenterer Ap's talskvinne i operasaken, Grethe Fossum, konklusjonen fra Statsbygg om at et operahus i Bjørvika tidligst kan stå ferdig i 2008.

Fossum sier samtidig at en utsettelse på et par års tid ikke bør være avgjørende for lokaliseringen.

- Is i magen

Men Fossum sår tvil om sakligheten i konklusjonen fra Statsbygg.

- Vi er i en fase nå hvor alle som ikke vil ha opera i Bjørvika, kommer fram med alle slags problemer med det prosjektet. Derfor er jeg ikke overrasket over innvendingene fra Statsbygg. Vi får ha litt is i magen og se hva som er reelle problemer og hva som er motstand. Det er også klart at det er flere usikkerhetsmomenter ved Vestbanetomta.

Flere spørsmål

- Så du tror ikke konklusjonen fra Statsbygg er rent faglig fundert?
- Nei, Statsbygg jobber jo for regjeringen, sier Fossum.

Hun sier det nå er aktuelt å reise flere spørsmål til Kulturdepartementet og undersøke om det er andre faglige vurderinger av Bjørvika-prosjektet enn den Statsbygg kommer med.

- Vi får grave oss ned og finne ut om det er noe i prosessen som kan gå raskere, sier Fossum.

Operameldingens saksordfører Ola T. Lånke ser ingen grunn til å tvile på holdbarheten i Statsbyggs vurdering.

- Det er usikkerhet både når det gjelder tidsplan og kostnader ved Bjørvika, sier Lånke.

<B>"HEMMELIG" BEFARING:</B> Kulturkomitéen ønsket ikke å ha pressen med på befaringen i går, men ettersom journalistene kom til ble det likevel en slags åpen høring. På bildet er et Grethe Fossum (A) som blir orientert av Statsbyggs prosjektleder sigrun Aunan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer