Tvillingangrep mot politistasjoner i Irak

Med 20 minutters mellomrom eksploderte kraftige bilbomber ved to irakiske politistasjoner lørdag morgen. Minst 15 irakere ble drept, deriblant en ni år gammel jente, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på sårede varierer fra 28 til 50 personer. Angrepene skjedde i byene Baquba og Khan Bani Saad nord for Bagdad ved 8-tiden lokal tid. I dette området er motstanden mot okkupasjonsmakten stor og fortsatt sverger mange innbyggere sin lojalitet til eks-president Saddam Hussein.

Den første bilbomben gikk av utenfor politistasjonen i Khan Bani Saad, 30 kilometer nordøst for Bagdad, hvor tre sivile og seks politimenn ble drept. 13 personer ble såret. Eksplosjonen laget et stort hull i bygningen. Det var ikke et selvmordsangrep, ifølge politioffiser Hussein Jari.

Mange såret

Noen minutter senere smalt det i byen Baquba, som ligger 65 kilometer nord for Bagdad. Her ble seks personer drept. En politimann sier at 16 personer ble såret, men ifølge nyhetsbyrået AFP dreier det seg om så mange som 40 personer.

En talsmann for de amerikanskledede styrkene sier at mellom 15 og 20 personer ble såret eller drept.

Politistasjonen fikk store skader og mer enn 12 biler i nærheten ble ødelagt. Politiet betegner her angrepet som en selvmordsaksjon.

Angrepene er de siste i en rekke angrep mot irakisk politi som samarbeider med den amerikanskledede okkupasjonsmakten.

Sivilt fly beskutt

Samme morgen ble et sivilt fly truffet av en rakett da det fløy over Bagdad. Ingen ble skadd, og flyet landet siden trygt, ifølge en talsmann for de amerikanske styrkene.

Flyet, som tilhører det internasjonale budfirmaet DHL, var på vei fra Bagdad internasjonale flyplass da det ble truffet. Den venstre vingen tok fyr og tvang flyet til å snu og foreta en nødlanding, ifølge vitner i området. Bakke til luftraketten var av typen SAM-7, opplyser den amerikansk talsmannen.

Det er første gang at et sivilt fly er beskutt og truffet over Bagdad. Tidligere har åtte militære og offisielle fly blitt beskutt under inn- og utflyging ved Bagdad.

NTB