Tvillingbabyer døde i varm bil

Ble liggende i bilen i åtte timer.

DØDE: To 11 måneder gamle babyer ble fredag funnet døde i farens bil, etter at han hadde glemt at de satt i bilen da han dro på jobb fredag morgen. Foto: NYT / NTB scanpix
DØDE: To 11 måneder gamle babyer ble fredag funnet døde i farens bil, etter at han hadde glemt at de satt i bilen da han dro på jobb fredag morgen. Foto: NYT / NTB scanpixVis mer

Et tvillingpar på rundt 11 måneder ble funnet døde i en bil i Bronx i New York fredag.

Glemte dem i bilen

Ifølge NBC News skal faren til søskenparet ha glemt at de to var i bilen da han var på vei til jobb fredag, og lot dem bli igjen da han parkerte bilen og gikk til jobben rundt klokka 08.

Da faren var ferdig på jobb satt han seg i bilen og begynte å kjøre hjem. Først da, i overkant av åtte timer seinere, innså faren at tvillingene hadde vært i bilen hele tiden.

Han fikk øye på dem i sladrespeilet, og skal ha sett at de hadde fråde rundt munnen.

Han kjørte umiddelbart inn til siden bare et par kvartal fra arbeidsplassen og ringte nødtelefonen.

Da ambulansen ankom stedet fant de tvillingene livløse i baksetet.

Faren ble tatt med inn til avhør, og ifølge NTB er mannen nå siktet for dobbeltdrap.

Politiet etterforsker saken. Noen dødsårsak er ennå ikke fastslått, men det antas at tvillingene døde som følge av varmen inne i bilen.

- Dette er en forferdelig situasjon. Det er tidlig i etterforskningen, vi vil komme med mer informasjon så snart vi har det tilgjengelig, sier en talsmann for politiet i New York.

Fredag kveld hadde flere personer tent lys like ved der farens stanset bilen.

21 døde så langt i år

Det har vært svært varmt i New York den siste tida. Under hetebølgen i forrige uke gikk myndighetene i metropolen ut med en advarsel til foreldre om å være forsiktig med å forlate barna sine i bilene sine, skriver New York Times.

Hvert år dør 38 barn av heteslag etter å ha blitt forlatt i en låst bil, ifølge kidsandvars.org, en organisasjon som forsøker å forhindre dødsfall og skader blant barn og dyr i kjøretøy.

Organisasjonen oppgir at 21 barn har dødd av heteslag så langt i år.

Den frivillige organisasjonen opplyser at det i fjoråret ble nådd en rekord på 52 relaterte barnedødsfall i USA.